Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Pianists Reinis Zariņš un diriģents Ariels Cukermanis pirmoreiz muzicēs ar Sinfonietta Rīga

Kamerorķestris Sinfonietta Rīga un Lielbritānijā dzīvojošais pianists Reinis Zariņš aicina sagaidīt pavasari ar L.van Bēthovena 4.simfoniju un V.A.Mocarta klavierkoncertu 25. martā plkst. 19.30 Lielajā ģildē. Pie diriģents pults būs viesis no Izraēlas Ariels Cuklermanis, pavēstīja orķestra sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Semjonova. Koncerta programmā līdzās abiem Vīnes klasiķu darbiem ir arī britu XX gs. klasiķa B.Britena Vienkāršā simfonija, kuru viņš sacerējis par vēl zēna gados uzrakstītajām tēmām.

Reinis Zariņš, kurš skolojas un dzīvo Londonā, ir augstu meistarību sasniedzis jauns pianists, kura skatījums uz mūziku ir fascinējošs, precīzi definēts un akmenstvirts. Par Mocarta klavierkoncertu (Sol mažorā, KV 453) viņš saka: "Mocartu var spēlēt dažādi un klausīties dažādi. Vieniem Mocarta mūzika dziedina kaites, citiem uzdzen snaudu. Mani Mocarts aizrauj ar savu neparedzamību, nemitīgi urdošo enerģiju, jokiem un arī sirsnīgajām ciešanām. Klavierkoncerts, kuru izvēlējos šai reizei, ir salīdzinoši klusinātāks, poētiski apgarots, īpaši lēnajā daļā, bet, lai būtu līdzsvars, skaņdarbu noslēdz ar operiski pārgalvīgu finālu."

Pianists ilgojies beidzot pats izbaudīt saspēli ar orķetsri Sinfonietta Rīga, kas spēlesprieka, gaumes, un kvalitātes dēļ jau kļuvis par Latvijai neaizstājamu vienību.

Pirmoreiz šo orķestri diriģēs Ariels Cukermanis – Jormas Panulas kādreizējais skolnieks un kopš 2007. gada Ingolštates gruzīnu kamerorķestra mākslinieciskais vadītājs. Cukremans ir Vācijā un citās Centrāleiropas zemēs pieprasīts diriģents, viņš uzstājies ar tādiem izciliem orķestriem kā Ķelnes Rietumvācijas radio orķestris, Bambergas simfoniķi, Esenes filharmoniķi, Reinas filharmonijas Valsts orķestris.

Koncertu organizē Latvijas Koncerti. Biļetes var iegādāties Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās par pieciem līdz 15 latiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja