Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Recenzija. Ripoja hiti, nomācot sirdspukstus

Andris Ērglis aizkustina klausītājus lielkoncertā "Sirdspuksti" Ķīpsalas hallē«Šis puisis izaudzis kā šampinjons!» par Andri Ērgli izteicās mana kolēģe. Kas viņš bija pirms gada? Viens no grupas Bonaparti.lv dalībniekiem. Eirovīzija kļuva par pirmo grūdienu viņa karjerai popmūzikā (uz to brīdi Andris jau bija Liepājas Simfoniskā orķestra sitamo instrumentu grupas koncertmeistars).

Tad A.Ērglis ieņēma otro vietu konkursā Jaunais vilnis, kas viņam nodrošināja vēl lielāku publicitāti Latvijā. Uz šiem pamatiem tika būvēts dziedātāja tēls: latviešu estrādes romantiskākais varonis ir klāt! Hits Ripoja akmens, kas kļuva par 2007.gada populārāko dziesmu, nostiprināja A.Ērgļa pozīcijas latviešu mūzikā — nebija ne mazāku šaubu, kurš ir jaunais tautas favorīts. (…)Andra Ērgļa panākumi skaidrojami ar to, ka viņa tēls un mūzika publikai ir uzreiz saprotami: šis ir mūsu cilvēks (sievietes vēl noteikti piebilstu, ka viņš ir tik smuks — sarkans taurenītis, atpogāts krekls uz plakātiem arī nostrādā), kurš izpilda dziesmas, kas uzrunā acumirklī un ir uztveramas bez liekas piepūles. Mārketingā šo triku sauc par unique selling point, kas arī nodrošina produkta veiksmīgu noietu. Precīzi mērķēts projekts, kas tiek prātīgi pasniegts auditorijai. Kāda vaina Jānim Stībelim? Nekādas, bet viņam viss ir kaut kā pārāk sarežģīti — Jānis aizraujas ar svešzemju soulu un R&B. Mēs negribam dziedāt soulu — paldies, Jay Stever! Kāda vaina Laurim Reinikam? Arī nekādas, bet mēs no viņa esam noguruši (viņš no mums arī — pat aizlidoja uz Kaliforniju), Laura tēlam ilgu laiku nebija attīstības, tāda, ziniet, mūžīga infantilitāte.Taču arī tādam veiksminiekam kā A.Ērglis nevienmēr iet tik spoži — šlāgeris Ripoja akmens uzvarēja visās iespējamās dziesmu aptaujās, bet Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas pasniegšanas ceremonijā Andris divās popmūzikas nominācijās zaudēja J.Stībelim (balsoja žūrija). Eirovīzijas nacionālajā atlasē viņš ieņēma tikai trešo vietu — piekāpjoties ne tikai cirka apvienībai Pirates of the Sea, bet arī Aišai. Ar «pirātiem» viss ir skaidrs — uzvarēt kiču ir pārāk grūti, bet Aiša izrādījās enerģiskāka, pievilcīgāka, aizraujošāka par Ērgli. Tā, iespējams, ir viņa lielākā problēma, kas ir jūtama arī dziedātāja pirmajā lielajā Rīgas koncertā — viņa vokālās dotības ir neapstrīdamas, bet zvaigznē gribas redzēt arī starojumu, spilgtu personību, neatkārtojamību, draivu.Pilnu recenziju par Andra Ērgļa koncertu lasiet pirmdienas "Dienā"!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja