Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Rīgā un Liepājā muzicēs dāņu džeza mākslinieks Nikolajs Bensons

Izcilais dāņu džeza mūziķis Nikolajs Bensons atkal priecēs Latvijas džeza mīļus, uzstājoties kopā ar džezfanka grupu Bentzons Brotherhood Rīgā un Liepājā, pavēstīja Dānijas Kultūras institūta pārstāve Ilva Sinkēviča.Viens no šobrīd aktuālākajiem un atpazīstamākajiem dāņu komponistiem un džeza mūziķiem Nikolajs Bensons ar savu fanka grupu Bentzon Brotherhood piektdien, 10.

augustā plkst. 19, muzicēs Rīgā, klubā Artelis. Savukārt 11. augustā mūziķis uzstāsies Liepājā, festivālā _Fontaine festival._Džeza apvienības Bentzon Brotherhood līdera Nikolaja Bensona kontā ir teicami muzikālie gēni, lieliska izglītība, bagāta diskogrāfija un neskaitāmi apbalvojumi. Arī pašā grupā spēlē labākie Skandināvijas džeza mūziķi, radot interesantas džeza improvizācijas eksplozīvā un dinamiskā fanka stilā, tajā pašā laikā saglabājot Bensona aranžējumiem tik raksturīgo sirdi pacilājošo eleganci. Bentzon Brotherhood savā repertuārā ietekmējušies no unikālā 70. gadu fanka mūziķa Herbija Henkoka.Nikolajs Bensons ir pasaules līmeņa mūziķis. Viņš ir izdevis 17 albumus un piedalījies neskaitāmos citu mūziķu ierakstos. Karjeras laikā Bensons ir sadarbojies ar daudziem pasaulē slaveniem mūziķiem, tādiem kā Klārks Terijs, Fils Vudss, Deivids Senborns, Marija Šneidere, Džons Skofīlds, Vens Morisons, Palle Mikelborgs, Tūtss Tīlemanss, Toms Herels, Džo Lavano, Aivens Linss, Benijs Golsons, Džo Hendersons. Nikolajs Bensons ir arī ieguvis Grammy balvu kopā ar Dānijas Radio bigbendu, būdams tā mākslinieciskais vadītājs. Biļetes uz Nikolaja Bensona koncertiem pieejamas Biļešu servisa kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavojoties Arēnas šovam, Gustavo izdod jaunu dziesmu

Mūzikas producents un izpildītājs Gustavo, gatavojoties savam līdz šim grandiozākajam un dinamiskākajam koncertšovam, kas notiks 6. decembrī Arēnā Rīga, izdod jaunu skaņdarbu Jāshēmo, informēja mūziķ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja