Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Rīgā uzstāsies Kopenhāgenas Karaliskais zēnu koris

VSIA Latvijas koncerti aicina uz pasaulslavenā Kopenhāgenas Karaliskā zēnu kora un Rīgas Doma zēnu kora koncertu šī gada 3. maijā Rīgas Domā. Koncerta diriģenti būs Karstens Seiers – Hansens un Mārtiņš Klišāns. Kopā ar koriem koncertā piedalīsies arī izcili solisti – mecosporāns Kristīne Muldersa, tenors Torstens Nilsens, ērģelnieki Marks Baumans un Aigars Reinis.

Kopenhāgenas Karaliskais zēnu koris šogad svin 100 gadu jubileju – 1924. gadā to dibināja Mogenss Vēldike. Korim ir plaša koncertdzīve ne tikai Dānijā, bet arī koncerttūres visā pasaulē. Papildus tam koris regulāri sadarbojas ar orķestriem, piemēram, DR Symfoniorkestret, Copenhagen Phil un Camerata Øresund. Ieguldītais darbs un augstais mākslinieciskais līmenis ir nodrošinājis daudzu viesdiriģentu viesošanos; to starpā ir bijis Bendžamins Britens, Rafaels Kubeliks, sers Endrū Deivīzs un Pols Makkrīšs. Izcilie skandināvu komponisti Pols Ruderss, Pērs Nergords, Knuts Nīsteds, Svens Dāvids Sandstrems un Palle Mikelborgs ir radījuši skaņdarbus īpaši Kopenhāgenas Karaliskajam zēnu korim.

Kopš 2020. gada kora mākslinieciskais vadītājs ir Karstens Seiers-Hansens, viņš arī arī pedagogs Karaliskajā Mūzikas akadēmijā un godalgotās vokālās grupas Concert Clemens mākslinieciskais vadītājs. Kopenhāgenas Karaliskais zēnu koris ir saistīts gan ar Kopenhāgenas katedrāli jeb Svētās Dievmātes baznīcu, gan ar Kopenhāgenas pašvaldības vokālo skolu – Svētās Annas ģimnāziju, kur audzēkņi apgūst profesionālu dziedāšanu.

Rīgas Doma zēnu koris dibināts 1950. gadā, regulāri koncertējot ne tikai visas Latvijas vadošajās koncertzālēs un baznīcās, bet arī daudzās jo daudzās pasaules valstīs. Koris pabijis Beļģijā, Nīderlandē, Vācijā, Francijā, Šveicē, Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Amerikā, Kanādā, Japānā u.c. 2009. gadā zēnu koris izvirzīts Mūzikas ierakstu gada balvai akadēmiskās mūzikas nominācijā par ierakstu J. S. Bahs Choral motets and organ solo, bet 2011. gadā par ierakstu Ave Maria. Rīgas Doma zēnu kora devums ir novērtēts arī ar vairākām Lielās mūzikas balvas nominācijām. Klajā nākuši 22 Rīgas Doma zēnu kora ieraksti kompaktdisku formātā. Kopš 1998. gada kora diriģents un mākslinieciskais vadītājs ir Mārtiņš Klišāns.

3. maija koncerta programmā klausītājiem būs iespēja dzirdēt Morisa Diriflē Rekviēmu, Ērika Ešenvalda, Valdemara Olēna, Svenda Simona Šulca, Poula Šīrbeka, Jāņa Ķirša, Džona Tavenera, Arvo Perta, Urmasa Sisaka un Raimonda Tigula skaņdarbi.

Biļetes ir iespējams iegādāties Biļešu paradīze kasēs un internetā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja