Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rudens kamermūzikas festivāla noslēgumā prezentēs Pētera Vaska jauno albumu

Rudens kamermūzikas festivāla noslēgumā 20. oktobrī Lielajā ģildē plkst. 19 notiks festivāla patrona – komponista Pētera Vaska jaunā albuma Laudate Dominum prezentācija, informēja Latvijas koncertu sabiedrisko attiecību speciāliste Rinta Bružēvica.

Koncerta apmeklētājiem būs iepēja iegādāties jauno albumu par īpašu cenu ar paša komponista autogrāfu, kuru Pēteris Vasks sniegs koncerta starpbrīdī.

Jaunajā Pētera Vaska albumā Latvijas Radio kora, Sinfonietta Rīga un diriģenta Sigvarda Kļavas izpildījumā iekļauti opusi – Da pacem, Domine, Mein Herr und mein Gott, Laudate Dominum ar ērģelnieci Ilzi Reini, kā arī Prayer un pasaulē popularitāti iemantojušais skaņdarbs The Fruit of Silence.

Diriģents Sigvards Kļava norāda, ka jaunais ieraksts Laudate Dominum ir spilgts apliecinājums Pētera Vaska daiļrades pilnbriedam. "Visi programmas opusi ir kā šībrīža laika zīmes, kas  apliecina Pētera pārliecības dziļumu un patiesumu." 

Savukārt Pēteris Vasks stāsta, ka skaņdarba Laudate Dominum ideja radusies 2015. gada rudenī. "Viesojāmies Kalifornijā pie draugiem, apsēdos pie klavierēm un dzima muzikāla doma, nebija nošu burtnīcas, savilku uz baltas lapas piecas līnijas un uzskicēju ideju.  Vienīgie vārdi, ko  šajā darbā dzied koris ir Laudate Dominum. Man mūzikā augstākā mīlestības izpausme skan ļoti klusu, pie sevis. Šis caurspīdīgais kora dziedājums skaņdarba gaitā mijas ar majestātiskām ērģeļu epizodēm, finālā apvienojoties Remažorā ar četrkāršu forte,"

Albumu Laudate Dominum varēs iegādāties Rīgas Grāmatu svētkos Kongresu namā no 20. līdz 22. oktobrim, kā arī mūzikas ierakstu veikalos Upe Vāgnera ielā, Patafons Valņu ielā un Jāņa Rozes grāmatnīcās. No novembra albums meklējams arī ierakstu tirdzniecības vietās ārvalstīs.

Rudens kamermūzikas festivāla izskaņā kamerorķestris Sinfonietta Rīga klausītājiem piedāvā  koncertprogrammu ar izcilo itāļu vijolnieci Lorencu Borrani. Klausītājiem izcilā interpretācijā būs iespējams novērtēt 20. gs. krievu avangardista Alfrēda Šnitkes Pirmo vijolsonāti, kā arī viņa asprātīgo repliku par klasicisma mantojuma tēmu - Moz-Art à la Haydn; Jozefa Haidna simfoniju ar apakšnosaukumu Ar timpānu tremolo un Pētera Vaska opusu Epifānija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja