Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Skarbā vācu leģenda

Rīgā ar koncertu ierodas thrash metal pionieri Kreator Lai arī vācu thrash metal (smagā metāla apakšžanrs, ko raksturo ātrums un agresija) grupa Kreator pastāv tik ilgi, ka viņu pieminēšana vien liktu novējot vēstures elpai, Rīgā viņi ieradīsies ar pavisam svaigu materiālu — janvārī tika izdots viņu jaunais studijas albums Hordes of Chaos.

Koncertā, kas šovakar pieskandinās klubu Melnā piektdiena, skanēs lielākoties jaunākās dziesmas. No grupas sākotnējā sastāva, kas vairāk nekā 25 gadu pastāvēšanas laikā piedzīvojis vairākas izmaiņas, Rīgā uz skatuves kāps vokālists, arī ģitārists Mille Petroza un bundzinieks Jirgens Reils (pazīstams arī kā Ventors) — divu basbungu tehnikas pavēlnieks. Abi — savdabīgi Kreator zīmoli. Kreator ir vērts redzēt klātienē — nenoliedzami tieši viņiem jāsaka paldies par tā dēvētā death metal (vēl ekstrēmāka smagā metāla izpausme) attīstību. Astoņdesmito gadu sākumā Vācijas pilsētā Esenē, gluži tāpat kā citur pasaulē, aktuālas bija smagā metāla vēsmas. Savu darbību otrpus okeānam jau bija sākušas vēlākās "lielā thrash metal četrinieka" grupas Metallica, Slayer un Anthrax. Sekojot tendencēm, Vācijā 1982.gadā tika dibināta grupa Kreator. Sākotnēji gan nosaukums bijis cits, taču, tikko mūziķi bija saistījušies ar pirmo oficiālo pārstāvi Noise Records, puišiem nācās iecerēto Tormentor nomainīt — izrādījās, ka grupa ar šādu nosaukumu jau darbojas Ungārijā. Debijas albumu Endless Pain grupa ierakstīja desmit dienās, taču, neskatoties uz steigu, daudzi žanra piekritēji to novērtējuši kā iedvesmojošu. Lai arī sākotnēji Kreator dzelžaini stāvēja uz thrash metal takas, radot zīmīgus muzikālus elementus, kas noteica arī death metal rašanos, jau pēc 1990.gadā izdotā albuma Coma of Souls mūziķi pievērsās pretrunīgi vērtētiem muzikāliem eksperimentiem — dziesmas kļuva lēnākas, arī melodiskākas, ieviesās elektroniski risinājumi. Kā spilgtāko šo pārmaiņu rezultātu var minēt 1999.gada albumu Endorama — melanholiskāko no visiem Kreator albumiem, kura tapšanā tika pieaicināts šveiciešu gotiskās mūzikas dueta Lacrimosa vokālists Tilo Volfs. Taču nākamajos ierakstos Kreator atgriezās pie sava tradicionālā skanējuma, kas savulaik ietekmējis visu thrash un death metal attīstību. Jaunais albums Hordes of Chaos ir dinamisks, ar spēcīgu ritma sekciju. Šim albumam ir potenciāls kļūt par vienu no 2009.gada kvalitatīvākajiem šī žanra mūzikas ierakstiem. Šoreiz sapulcināts arī iespaidīgs "iesildītāju" sastāvs — pirms Kreator uz Melnās piektdienas skatuves kāps šveicieši Eluveitie — melodiska folkmetāla grupa, kā arī vācieši Emergency Gate un Caliban. *Koncerts Kreator. 21.II klubā Melnā piektdiena. Klubs atvērts no plkst.19, grupas sāks uzstāties plkst.19.30. Ieeja — Ls 15.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja