Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

"Swedbankas" koris sniegs koncertu "Bezvainības dziesmas"

"Swedbank" koris aicina apmeklēt koncertu „Bezvainības dziesmas”, kas notiks Latvijas Universitātes lielajā aulā 24.aprīlī plkst.19 un klausītājiem pieejams bez maksas -  informēja Artūrs Ancāns, kora dibinātājs un arī viens no gaidāmā koncerta diviem diriģentiem. Dziedās Annija Putniņa, Jānis Kurševs, "Swedbank" koris diriģentu Noras Vītiņas un Artūra Ancāna vadībā, flautu spēlēs Laima Lazdiņa, ērģeles – Kristīne Adamaite. Koncertā skanēs A.Kalēja, Ē.Vitekera, J.Kečakmadzes, A.Šnitkes, S.Rahmaņinova, J.Brāmsa, U.Sisaska, J.Vaivoda un Ā.Šķepasta mūzika.

"Swedbank" koris ir dibināts 2003.g. kā "Hansabankas koris". Kora dibinātājs un galvenais diriģents ir Artūrs Ancāns. Līdz ar "Hansabankas" nosaukuma maiņu arī koris ieguva jaunu vārdu – "Swedbank" koris. Jau pusgadu pēc dibināšanas koris kvalificējās dalībai Latvijas amatieru koru pasākumos ar sekmīgu uzstāšanos savā pirmajā Rīgas koru skatē. Koris ir piedalījies dažādos muzikālajos notikumos gan amatieru koru saietos Latvijā, gan starptautiskos festivālos un konkursos, muzicējis gan a cappella, gan kopā ar orķestri, piedalījies Dievkalpojumos un organizējis vairākas labdarības akcijas. Koris ir vairāku starptautisku koru konkursu laureāts:

2007.g. aprīlī koris ieguva 1. vietu jaukto koru grupā 10. Starptautiskajā koru konkursā „Tallinn 2007".

2007.gada jūlijā - 1. vietu 46. Starptautiskajā koru konkursā "C.A. Seghizzi" 2007 II kategorijā (stilistiski viendabīga polifonā mūzika) Itālijā, Gorīcijām 2008.g. Latvijas Dziesmu svētku koru karos ieguva ceturtā labākā Latvijas kora titulu. Šogad koris saņēma Grand Prix VIII Starptautiskajā garīgās mūzikas festivālā Daugavpilī.  


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja