Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

The Raconteurs "Consolers Of The Lonely", Nick Cave & The Bad Seeds "Dig, Lazarus, Dig!!!", Moby "Last Night", Dažādi izpildītāji " Populārākās latviešu kino dziesmas un melodijas"

Roks

The Raconteurs

Consolers Of The Lonely

Third Man/XL


HHHHH Redzot šo The White Stripes vīra Džeka Vaita (tagad Jack White III) blakusprojekta neaizmirstamo uzstāšanos Roskildes festivālā pēc debijas albuma iznākšanas, bija skumji, ka tas ir mirklis, kas vairs neatkārtosies. Tomēr mēs esam glābti, turklāt kā ar aukstu ūdeni aplieti, jo par jaunā The Raconteurs albuma gatavības faktu negaidīti tika paziņots tikai nedēļu pirms iznākšanas. The Raconteurs ir atgriezušies ar krietni labāku albumu nekā pirmais. Šis albums tik ļoti nekoncentrējas uz vienu vai otru dziesmu un kopā ar spokaini skaisto vāciņa dizainu ir kantriblūzroka, popa, garāžroka un kā tik vēl ne piemineklis, kurā Džeks Vaits realizē sava pasaulslavenā dueta minimālistiskajam skanējumam pārāk blīvās idejas.

***

roks

Nick Cave & The Bad Seeds

Dig, Lazarus, Dig!!!


Mute

HHHH "Roc sevi pats, Lācar, roc tik pats!!!" jaunajā albumā dzied austrāliešu apokaliptiskais sludinātājs, dzejnieks un pankroka saradinātājs ar blūziem un gospeļiem. Niks Keivs pēdējos gados ir ļoti ražīgs, ar saviem ilggadējiem biedriem pēkšņi nodibinājis jaunu grupu Grinderman un rakstījis mūziku filmām, kur jābrīnās, kā viņš spēj ciest klusu. Nu viņš atkal ir klāt ar savu pamatgrupu un vienpadsmit jaunām vārda un mūzikas izrādēm. Arī šeit, iespējams, to pašu pieminēto sānsoļu dēļ Keivs šķiet ieguvis jaunu elpu.

***

pops

Moby

Last Night


Mute

HHH Mobija virtuāli ambiento orķestru un lielplaušu sievišķu vokālo iestarpinājumu izpušķotais popmūzikas rokraksts daudzu hitu dēļ atpazīstams nekļūdīgi un varētu pat būt piegriezies, tāpēc šajā albumā visinteresantākās ir kompozīcijas, kurās autors it kā atskatās uz trim Ņujorkas klubu kultūras desmitgadēm, kas viņam ir kā uz delnas. Zinot Mobija spēju izpausties ļoti dažādos virzienos, gribas tagad no viņa dzirdēt ko satriecošu un jaunu.

***

izlase

Dažādi izpildītāji

Populārākās latviešu kino dziesmas un melodijas


Mikrofona ieraksti

HHH Šī izlase sākas ar dziesmu, kas veltīta kino, nevis skanējusi kādā filmā, un turpinās ar tautā ne mazāk populārām un arī puslīdz aizmirstām dziesmiņām no Dullās Paulīnes, Nenopietnā cilvēka, Vēža spīlēm, Vella kalpiem, Limuzīna utt. Latvisku dārgumu krātuvīte — galvenokārt jautras, tikai vietumis pa kādai sentimentālai, bet arī tās šodien izraisa smaidu, nevis mitrina acis — pat galvenā tēma no krimiķa Dāvanas pa telefonu atgādina bērnu rotaļlaukuma fonu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja