Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Top mūzikas un teātra programma "Kaislību spēles"

Valsts koncertaģentūra "Latvijas koncerti" novembrī piedāvās īpaši veidotu programmu "Kaislību spēles", vienotā pasākumā iekļaujot fotomākslas, mūzikas un instrumentālā teātra elementus.

Programmas kopējo noskaņu veidos Santas Savisko fotogrāfijas un 20. un 21.gadsimta galēji atšķirīgu estētiku skaņdarbi. Programmas īstenotāji norāda, ka "Kaislību spēles" iecerēta kā alternatīva mākslas vide, kurā dominē realitāte - ambīcijas, kalpošana garšas un smaržas baudām vai sadzīviskām lietām, arī neslēpta tieksme pēc varas un uzmanības.

""Kaislību spēles" nav propagandas kampaņa - tā nemoralizē un nepopularizē. Šī ir strupceļa estētika - farss. Programma netiecas sniegt atbildi uz jautājumu par cilvēka rīcības apburošo absurdumu, bet aicina godīgi ieskatīties sirds vēlmēs, kas ir cilvēciskas un tādēļ savdabīgi skaistas," paskaidrojis idejas autors Kristaps Pētersons.

Pasākumā iecerēti arī pirmatskaņojumi - Edgara Raginska dziesmu cikls "Jūtu lauskas", kurā izmantota Ērikas Bērziņas dzeja, un programmas iniciatora Pētersona jaundarbs "Marlboro" balsij un instrumentālam ansamblim. Pētersons savu darbu raksturojis, norādot, ka mūzika ataino smēķēšanas procesa šarmu, pārceļot klausītāju iluzorā Marlboro pasaulē, - "Ļaujies garšas valdzinājumam!".

Pasākumā uzstāsies mecosoprāns Ieva Parša un instrumentālais ansamblis, kura sastāvu veido pianists Edgars Raginskis, kontrabasists Kristaps Pētersons, vijolnieks Arvīds Zvagulis, kā arī flautu spēlē Anete Toča un fagotu - Jānis Semjonovs.

Dziedātāja Ieva Parša vokālo mākslu studējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā pie profesores Ludmilas Braunas, kā arī Maijas Krīgenas un Pētera Plakida kameransambļa klasē.

Daudzi jauno latviešu komponistu, tostarp Andra Dzenīša, Mārītes Dombrovskas, Gundegas Šmites, kā arī Kristapa Pētersona, darbi tapuši tieši dziedātājas balsij. Par latviešu komponistu solodziesmu un īpaši eksperimentālās vokālās lirikas pirmatskaņojumiem Parša 2008.gadā saņēmusi Latviešu mūzikas balvu.

Pasākums norisināsies 10.novembrī Cēsu Izstāžu namā un 12.novembrī Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja