Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Valmierā koncertēs Ziemeļlatvijas kameransamblis un solists Ingus Pētersons

Svētdien, 16.novembrī, plkst.17.00 Valmieras Kultūras centrā sāksies Ziemeļlatvijas kameransambļa un solista Ingus Pētersona koncerts, informē Līga Tarbuna, Valmieras Kultūras centra sabiedrisko attiecību speciāliste.

Koncertprogrammā skanēs gan klasika, gan populārā mūzika. Koncertā izskanēs vairāku operu ārijas, Volfganga Dārziņa melodijas, fragmenti no Edvarda Grīga komponētās Pēra Ginta svītas, G.F.Hendeļa skaņdarbi un populāras melodijas, kā arī mūzika no izcilā tenora L.Pavaroti repertuāra.

"Kameransamblim izveidojusies ilgstoša sadarbība ar Latvijā iemīļoto dziedātāju Ingu Pētersonu. Kopā dažādos koncertos esam uzstājušies nu jau vairāk nekā gadu un 16.novembrī ar jaunu koncertprogrammu viesosimies Valmierā," informē kameransambļa mākslinieciskais vadītājs Valdis Drulle.

Ziemeļlatvijas kameransamblis pēdējos mēnešus strādājis pie jauna albuma ierakstīšanas, kurā iekļautas Emīla Dārziņa un Volfganga Dārziņa melodijas. "Valmiera būs pirmā pilsēta, kur izpildīsim arī skaņdarbus no tikko ierakstītā albuma, kurš pavisam drīz būs nopērkams," saka kolektīva mākslinieciskais vadītājs.

Ziemeļlatvijas kameransamblis dibināts 2006.gadā, veidojot to uz Latvijas Nacionālās operas pūtēju kvinteta bāzes. Kolektīvu dibinājusi Valkas pilsētas dome sadarbībā ar Latvijas Republikas Kultūras ministriju. Kameransambļa repertuārā ir dažādu laikmetu un stilu komponistu oriģināldarbi un aranžējumi. Kolektīvā muzicē Miks Vilsons (flauta), Elīna Kuduma (oboja), Intars Grīnbergs (fagots), Valdis Drulle (klarnete) un Andris Ādamsons (mežrags). Kolektīvs regulāri koncertē kopā ar viesmāksliniekiem – Ingu Pētersonu, Silgu Tīrumu, Ingu Šļubovsku.

Biļetes uz Ziemeļlatvijas kameransambļa un Ingus Pētersona koncertu iepriekšpārdošanā var iegādāties Valmieras Kultūras centra kasē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja