Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +25 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Velomaršruta karte ar emocionālu vērtību. Velomūzika šovasar dosies piedzīvojumos Sēlijā un Latgalē

Jau trīspadsmito vasaru uz skaistākajām Latvijas vietām dodas Velomūzikas dalībnieki. Šīs idejas autors – mūziķis Kārlis Kazāks – skaidro, ka ik gadu šis pasākums ir piedzīvojis mainību.

Viss sākās ar to, ka pirmajā draugu velobraucienā līdzi tika paņemti mūzikas instrumenti, – varbūt iznāks pamuzicēt. Jau nākamajos braucienos ideja tika attīstīta racionālāk – mūziku iemainot pret naktsmājām. Šis projekts jau ieguvis atpazīstamību, un, kad ap Ziemassvētkiem K. Kazāks Facebook ieskicē gaidāmās velovasaras virzienu, naktsmāju devēji labprāt atsaucas. "No piedāvāto naktsmītņu klāsta atliek tikai sazīmēt precīzu maršrutu." Bet kāds ir radošais plāns? "Tas, ko darām katras dienas vakara koncertā, atšķiras. Vienkārši skaņa mainās no mūziķu sastāva, jo ne visi velobrauciena dalībnieki piedalās. Kāds brauc dažas dienas, citi pievienojas vēlāk," skaidro K. Kazāks. Koncertā var sajust arī dienā piedzīvoto. "Karstā dienā ir lielāks nogurums, kad gadās aizmirst, kura dziesma jau nospēlēta. Mēģinām arī reaģēt uz konkrēto vietu, kur esam aizbraukuši. Latgalē dziedāsim kaut ko latgaliski," stāsta K. Kazāks. Velomūzikas koncertos izskanēs gan viņa oriģinālmūzika, gan latviešu, līvu un latgaliešu tautasdziesmas. Velomūzikas koncerti norit bez papildu apskaņošanas, izmantojot tikai uz velosipēdiem līdzi vestus akustiskos mūzikas instrumentus – ģitāras, mandolīnu, ukuleli un basa ukuleli.

Pa šiem trīspadsmit gadiem Latvija ir "satīklota". "Esmu salicis vienā kartē visus braucienu maršrutus, un izskatās forši! Ir daudz piedzīvots un redzēts. Protams, ceļi krustojas ar citu gadu maršrutiem," saka K. Kazāks. "Viena reize man iemācīja, ka tas nekad nebeigsies. Braucienā mazliet mainījām maršrutu, un, kad liku to kartē, kur atzīmēti iepriekšējie braucieni, sanāca, ka desmit kilometrus braucām pa to pašu ceļu, kur reiz jau bijām bijuši. Neviens to neatcerējās! Ceļi mainās, vieta ir citāda. Un ir brīnišķīgi redzēt vietas, kuras uzplaukst un atdzīvojas. Kāda vieta bijusi pavisam bēdīga, bet pēc gadiem tā jau sakopta un skaista... Ir arī otrādi, bet tas nogurums ir lēnāks, nav tik acīmredzams."

Šovasar velomūziķu ceļi un neceļi vīsies pa Sēlijas un Latgales novadiem, iegriežoties Andzēnos, Lonē, Elkšņos, Mežgalē, Dignājā, Muktupāvelos, Promos, Sutros, Zelta Dibenā, Polkoronā, Hatkos, Krupeniškos, Foļvarkā, Raģeļos, Šķeltovā, Višķos, Zūsānos, Šauros, Rasnačos, Lazdānos u. c. Plašākam apmeklētāju lokam Velomūzikas koncerti (to sākums plkst. 20.00) būs pieejami 26. jūnijā Rūmē Zasā, 28. jūnijā Smaidās Feimaņos, 29. jūnijā Mežvīnos Jaudzemos, Šķeltovas pagastā, 30. jūnijā Vaboles muižas parkā, 1. jūlijā Upeskrastu mājās Vilcānos, Upmalas pagastā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja