Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Video: Sudden Lights izdod dziesmu nejauši kadri ar kinematogrāfisku videoklipu

Grupa Sudden Lights uzsākusi darbu pie ceturtā studijas albuma, un šodien klajā nāk albuma pirmais singls nejauši kadri. Dziesmai tapis arī vērienīgs videoklips - tas veidots uz 16 mm kinokameras un tā režisors ir Matīss Kaža.

Sudden Lights šķir nākamo lapaspusi savā darbībā un izdod pirmo dziesmu nejauši kadri no nākamā gada pavasarī gaidāmā grupas studijas albuma. Par dziesmu stāsta Sudden Lights solists Andrejs Reinis Zitmanis: "Tuvojas jauns albums, un dziesma nejauši kadri būs pirmā, kas pāršķirs jaunu lapaspusi mūsu dzīvē. Mēs esam jaunas ēras pašā sākumā, un šādos pašizveidotos robežpunktos gribas būt atklātiem pašiem pret sevi un visu pasauli, tāpēc šajā dziesmā, iespējams, esam patiesāki un atkailinātāki nekā jebkad agrāk. Arī dziesmas ieraksta procesā pēc iespējas esam tuvojušies tiešām dzīvā ieraksta skanējumam, partijas iespēlējot kopā, nevis atsevišķi. Stāsts ir par centieniem sevi nobalansēt pilsētas un informācijas burzmā, par radīšanas trauslo brīdi un par sāpīgo apzināšanos, ka notikumi ap mums ir neatgriezeniski. Iekšēja drāma viena tramvaja brauciena garumā.”

Jaunā albuma cikls aizsāk arī kinematogrāfisko mākslas darbu - albuma videoklipu sēriju. "Šis ir pirmais mūzikas video no sērijas, pie kuras strādās vairāki jaunākās paaudzes režisori, radot tādu kā antoloģijas principa dramaturģiju, kur elementi no viena videoklipa parādīsies vēl arī kādā citā. Kopā ar operatoru Ritvaru Bluku strādājām ar 16 mm kinokameru, kas garantē īpašu attēla faktūru un bagātīgu krāsu spektru, kas raksturīgs analogajam kino. Klipā daudz spēlējamies arī ar laiku un atmiņu telpām, cenšoties atrast dziesmai vispiemērotāko atmosfēru un vēstījumu,” skaidro videoklipa režisors Matīss Kaža.

Dziesma pieejama visās straumēšanas platformās. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja