Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Viesojas Maskavas operetes teātris

Dzintaru koncertzālē šovakar viesizrāde – krāšņa rēvija Lielais kankāns –, ko piedāvā viens no labākajiem muzikālajiem teātriem Eiropā.

Visi teātri pazīst popularitātes kāpumus un kritumus, taču Maskavas operete arvien pulcē pilnu skatītāju zāli: teātris uzņem vairāk nekā pusmiljonu skatītāju gadā. Te vienmēr bijis koncentrēts skaistums, ko izstaro mūzika, horeogrāfija, tērpi, balsu skanējums, solistu personības šarms. Pat krēslu vīnkrāsas samts un izcilā Konstantīna Korovina apgleznotais griestu plafons. Muzikālā teātra plašajā repertuārā līdzās klasiskajai operetei Čardaša karaliene ir laikmetīgais mūzikls Anna Kareņina, bet ar Misteru Iksu sadzīvo Grāfs Monte-Kristo. Maskavas operetes teātris sezonā sniedz vairāk nekā 300 izrāžu – gan operetes, gan mūziklus un cita veida iestudējumus. Teātra pastāvēšanas vēsturē tapis vairāk nekā 250 iestudējumu.

Lielais un krāšņais iestudējums Lielais kankāns jeb Grand Can-can, kas teātra repertuārā tika iekļauts 2017. gada rudenī, svinot Maskavas operetes 90 gadu jubileju, atraktīvi izklāsta visu teātra vēsturi, vienā uzvedumā apvienojot kankānu no Žaka Ofenbaha Orfejs pazemē un kuplejas no Borisa Aleksandrova Kāzas Maļinovkā, āriju no Imres Kālmāna Cirka princeses, Džona Kandera Kabarē prologu un Kabarē no Raimonda Paula Māsas Kerijas. Štrauss un Dunajevskis, Lehārs un Solovjovs-Sedojs, Hermans un Miļutins… Sikspārnis, Bajadēra, Silva, Čigānu barons, Jautrā atraitne, Smaidu zeme, Balle Savojā, Monmartras vijolīte, Hello, Dolly... Un kā burvīgs papildinājums – melodijas no filmām Mīlas vecums un Saules ielejas serenāde

Mūsu klausītājiem vēl nekad nav bijusi iespēja vienā vakarā piedzīvot tik grandiozu operetes galā koncertu – visdažādāko operešu un mūziklu ainu kaleidoskopu. Tajā piedalīties uz Latviju brauc Maskavas operetes labākie vokālisti, dejotāji un baleta trupa. Viņu vidū ir Krievijas Tautas māksliniece, primadonna Jeļena Zaiceva, Krievijas nopelniem bagātās skatuves mākslinieces Inara Guļijeva un Svetlana Kriņicka, jaunie solisti Aleksandrs Babiks, Olga Belohvostova, Pjotrs Borisenko, Ivans Vikulovs, Pāvels Ivanovs, Aleksandrs Kaminskis, Maksims Katirevs, Vladislavs Kirjuhins, Natālija Meļņika, Vasilisa Nikolajeva, Anna Novikova, Maksims Novikovs, Nikolajs Rubcovs, mūziklu zvaigzne un balvas Zelta maska ieguvējs Aleksandrs Babenko.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja