Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Vijolniece Baiba Skride uzstāsies Rīgā ar LNSO

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) un pasaulslavenā latviešu vijolniece Baiba Skride muzicēs  koncertā Lielajā ģildē 14. janvārī plkst. 19, informēja orķestra komunikāciju vadītājs Mārtiņš Pučka. Latviešu vijoļniece Baiba Skride, kura šosezon debitē ar Berlīnes filharmoniķiem un Vīnes simfoniķiem, Latvijas klausītājiem piedāvās Sergeja Prokofjeva Otrā vijoļkoncerta interpretāciju.

Pie diriģenta pults būs  norvēģu diriģents Eivinds Adlands, kurš šajā programmā nomainīs iepriekš paredzēto Vīnes Valsts operas diriģentu Giljermo Garsiju Kalvo. Koncerta "Baiba Skride un LNSO" programmā līdzās S. Prokofjeva otrajam vijoļkoncertam skanēs krievu klasiķa Mihaila Gļinkas uvertīra operai "Ruslans un Ludmila" un ungāru XX gs. komponista Bēla Bartoka "Koncerts orķestrim".

Baiba Skride dzimusi Rīgā, mūziķu ģimenē. 1995. gadā viņa uzsāka studijas Rostokas Mūzikas un teātra konservatorijā. 2001. gadā vijolniece uzvarēja prestižajā Karalienes Elizabetes mūzikas konkursā Briselē. Viņa spēlē Stradivāri 1725. gadā darināto vijoli "Wilhelmi". Jaunā vijolniece uzstājas kopā ar prestižiem orķestriem: ar Bavārijas Radio simfonisko orķestri, Leipcigas "Gewandahaus" orķestri, Cīrihes tonhalles orķestri, Parīzes orķestri, Londonas "Philarmonia", Melburnas simfonisko orķestri, Hāgas "Residentie" orķestris, kā arī Filadelfijas, Hjūstonas un Sinsinati orķestriem ASV. Starp diriģentiem, ar kuriem Baiba Skride regulāri sadarbojas, ir Šarls Dituā, Tjerī Fišērs, Pāvo Jervi, Nēme Jervi, Džons Storgārds un viņas vienaudži Miko Franks, Andris Nelsons un Kirils Petrenko.

Eivins Ādlands ir viens no Norvēģijas labākajiem diriģentiem. Viņa talants vienlīdz spilgti izpaužas kā klasiskajā, tā laikmetīgajā repertuārā. Viņš studējis pie Jormas Panula, bet pamudinājumu turpināt diriģenta karjeru guvis no pasaulslavenā latviešu Maestro Marisa Jansona. Kā vijolnieks viņš muzicējis Bergenas filharmoniskajā orķestrī un 10 gadus bijis Eiropas Savienības kamerorķestra mākslinieciskais vadītājs. Kopā ar Jehudi Menuhinu viņš koncertējis Parīzē, Londonā un Šveicē. Šobrīd E.Ādlands ir Tronheimas simfoniskā orķestra galvenais diriģents. Viņš bieži strādā ar citiem Skandināvijas, Eiropas un Austrālijas simfoniskajiem un kamerorķestriem. Oslo operā Ādlands iestudējis V.A. Mocarta operas "Dons Žuans", "Figaro kāzas" un "Burvju flauta". Savas radošās darbības garumā diriģents aktīvi ieskaņojis norvēģu un zviedru komponistu darbus.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja