Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Baltijas mūsdienu drāmas festivālā Latvijas izrādēm trīs godalgas

Baltijas mūsdienu drāmas festivālā, kas norisinājās no 3. līdz 9. septembrim Igaunijā, Tartu, trīs no piecām godalgām saņēmuši Latvijas teātru pārstāvji.Par izcilu režiju un par izcilu vizuālo noformējumu apbalvota Latvijas Nacionālā teātra izrāde Gals, par izcilu muzikālo noformējumu balva pasniegta Latvijas projektu teātra izrādei Dzejtaurenis. Par izcilu ansambļa spēli balva piešķirta Igaunijas Drāmas teātra izrādei Ziedēšana, savukārt par labāko iestudējumu atzīta Ugāles teātra izrāde Medus cena.

Kā vēstīts iepriekš, no 3. līdz 9. septembrim Igaunijas pilsētā Tartu notika ikgadējā igauņu labāko izrāžu skate – festivāls Drāma 2012. Festivāla devīze šogad bija Fokusā – aktieris. Astoņas festivāla pamatprogrammas izrādes izvirzīja tā kuratore aktrise, režisore tulkotāja Anu Lamp. Šīgada festivāla izrādes nevērtēja žūrija, kopumā 37 izrādes noskatījās ap sešiem tūkstošiem skatītāju.

Šogad festivālā Drāma 2012 norisinājās arī tradicionālais Baltijas Mūsdienu drāmas festivāls OmaDraama, ko Latvijā pazīstam ar nosaukumu Skats.

Latviju festivāla pārstāvēja Nacionālais teātris ar izrādi Gals Elmāra Seņkova režijā un projektu teātra  izrāde Dzejtaurenis Vara Klausītāja režijā. Igauņi festivālam bija izvirzījuši dramaturga Otta Ārdama paša iestudēto lugu Medus cena (Vīlandes teātris Ugala) un Igaunijas Drāmas teātri ar Martina Algusa un izrādes režisora Ingomara Vihmara veidoto izrādi Ziedēšana. Lietuvu pārstāvēja Lietuvas Nacionālais Drāmas teātris ar monoizrādi Une.

Igauņi turpināja arī Latvijas Teātra darbinieku savienības pērn iesākto jauno dramaturgu meistardarbnīcu, kur no Latvijas tālāk savas lugas izstrādāja jaunie autori Madara Rutkēviča, Edgars Niklasons un Rihards Svjatskis.

Baltijas oriģināldramaturģijas iestudējumus vērtēja starptautiska žūrija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavojoties Arēnas šovam, Gustavo izdod jaunu dziesmu

Mūzikas producents un izpildītājs Gustavo, gatavojoties savam līdz šim grandiozākajam un dinamiskākajam koncertšovam, kas notiks 6. decembrī Arēnā Rīga, izdod jaunu skaņdarbu Jāshēmo, informēja mūziķ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja