Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 18. septembris
Liesma, Elita, Alita

Čehova teātrī notiks tiešraides diskusija Pelnrušķītes komplekss

Diskusija Pelnrušķītes komplekss Čehova teātrī norisināsies 16. septembrī plkst. 19.00 un tiešsaistē būs skatāma LSM, Rus.LSM portālā, kā arī Čehova teātra Facebook un Youtube kontā, informēja teātra pārstāve Agnese Rozentāle

Pēc nule aizvadītās pirmizrādes Pelnrušķīte Čehova teātris turpina tradīciju, piedāvājot tiešraides diskusiju, kas balstīta izrādes rosinātā tematikā un vienlaikus ir aktuāla šodienas sabiedrībai. Šī būs piektā saruna diskusiju ciklā Bez punkta uz i, šoreiz akcentējot bērnu un jauniešu sociālos un psiholoģiskos jautājumus.

Diskusiju vadīs žurnālists Edgars Barbaks, kurš norāda, ka diskusijā tiks analizēts Pelnrušķītes tēls caur attīstības un sociālās psiholoģijas prizmu: “Diskutēsim par modernas ģimenes ietekmi uz personību, par iedomu draugiem, melnbalto domāšanu un kristāla kurpītes nozīmi šodien. Aplūkosim jēdzienu "Pelnrušķītes komplekss", kas attiecas uz cilvēkiem, kuri emocionāli vai finansiāli paļaujas uz citiem, lai skatītu, kā sabiedrības normas var ietekmēt pašvērtējumu un rīcības spējas.”

Diskusijā piedalīsies TV personība Kristīne Garklāva, Rīgas valstspilsētas pašvaldības policijas Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas galvenais speciālists Artjoms Kalacs, profesore un digitālās paaudzes pētniece Zanda Rubene, Bērnu atbalsta fonda vadītājs Kaspars Markševics un klīniskā un veselības psiholoģe Inese Lapsiņa.

Diskusija tiek organizēta sadarbībā ar valsts pētījumu programmu Sabiedrības saliedētības vektori, ko īsteno Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūta vadīts pētnieku konsorcijs. Sadarbības mērķis ir vienot mākslas un zinātnes spēkus, iesaistot plašu un daudzveidīgu publiku atklātā, cieņpilnā un kompetentā sarunā par Latvijas sabiedrībai būtiskiem jautājumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja