Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Dailes teātris sezonu sāks ar komēdiju

Dailes teātris informē, ka savu 89. sezonu uzsāks ar Rafija Šarta komēdiju "Manu sievu sauc Moriss", ko iestudē režisors Rolands Atkočūns. Pirmizrāde paredzēta 18. septembrī.

Neuzticīgi, greizsirdīgi neveiksminieki vīri un krāpnieces sievas, laulāto draugu kaislības un ģimenes skandāli — komiskas un traģikomiskas situācijas tiek izspēlētas vodeviļas pikantajā vieglumā. Situāciju komēdijas attiecības, kas samudžinās arvien vairāk, atklāj slepenos instinktus, atgādinot par šarmanto filmu "Džezā tikai meitenes" un tās vīriešiem, kuri pārģērbjas par sievietēm. Katrā vīrietī ir sievišķais sākums, kam var būt un var arī nebūt sakara ar kleitu, zeķu un augstpapēžu kurpju valkāšanu. Dzīve ir spēle. Taču spēles ar pārģērbšanos nekad nav nevainīgas, un spēlētājs viegli kļūst par savas spēles upuri. Izrādē varot vilkt arī paralēles: kad Mikelandželo veidoja savu Dāvidu, viņš kļuva par citu cilvēku. Kad Pols Verlēns satika jauno Artūru Rembo, viņš aizmirsa savu ģimeni. Bet, kad Žoržs satiek asociācijas "Iemīli savu tuvāko" aktīvistu Morisu, viņš vairs nevalda pār sevi.
Lai spēli ar pārģērbšanos novestu līdz kulminācijai, visās sieviešu lomās iemiesosies tikai vīrieši. Vienīgā sieviete viņiem līdzās ir mūžīgā vilinātāja Ieva...

Režisora R. Atkočūna veidotajā iestudējumā piedalīsies aktieri Valdis Liepiņš (Moriss Trussēns), Egons Dombrovskis vai Gints Grāvelis (Žoržs Morfejs), Lauris Dzelzītis vai Intars Rešetins (Katrīna), Pēteris Gaudiņš (Rožē), Lauris Subatnieks (Mariona Morfeja), Pēteris Liepiņš (Truabāla kundze), Juris Kalniņš (Truabāla kungs), kā arī Ieva Pļavniece Ievas lomā. Jauniestudējuma scenogrāfiju veido Mārtiņš Vilkārsis, bet kostīmus — Ilze Vītoliņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja