Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Deju studija "Leona" aicina sestdien kopā izkustēties pie Brīvības pieminekļa

Mūsdienu deju muzeja radītāji, deju studija "Leona" piedāvā iekustināt pasauli, aicinot visus uz interaktīvu pasākumu "Uzdāvini draugam kustību!", kas notiks sestdien 11. septembrī plkst.16  laukumā pie Brīvības pieminekļa. Kas būs jādara? Ļoti vienkārši: sapulcēsimies un savstarpēji uzdāvināsim cits citam divas kustības, portālam Diena.lv izstāstīja studijas "Leona" pārstāve Marija Kokare.  


"Mēs priecāsimies par katru, kas mums pievienosies, jo kustēties nozīmē dzīvot! Būs nepieciešams tikai lielisks "revolucionārs" garastāvoklis un vēlme uzdāvināt draugam kustību!" iedrošina M.Kokare. Skaļas mūzikas pie Brīvības pieminekļa nebūšot, "mēs vienkārši sitīsim plaukstas", viņa paskaidroja, piebilstot ka tie, kuri nejūtas  pārliecināti par saviem spēkiem, jo pašiem nav padomā kustības, ko piedāvāt citiem, var paspēt uz deju studijas "Leona" atvērto durvju dienām 9. un 10.septembrī Lāčplēša ielā 125.

Deju studijas "Leona" mērķis ir panākt, lai cilvēki vairāk kustās un gūst no no tā prieku. "Mēs ļoti ceram, ka pie Brīvības pieminekļa sestdienas pēcpusdienā  izkustēsies vismaz simts cilvēku. Nesēdiet mājās, izmantojiet savu radošo domāšanu", aicina M.Kokare. Vairāki simti interesentu apmeklējuši arī šīs studijas Mūsdienu dejas muzeju — t.s. «dzīvo muzeju», kura eksponāti —  studijas pedagoģes un dejotājas pagājušā pavasara Muzeju naktī laukumā pie Prezidenta pils līdz pat vieniem naktī iepazīstināja laikabiedrus ar mūsdienu dejas stilu dažādību.

«Izrādījās, ka daudzi nemaz nezināja, kādi ir mūsdienu deju stili — Go-Go Dance, R'nB, Hiphopa deja, Show Dance, Jazz, Vēderdejas, Strip plastic, cik interesanti ir dejot un ka arī viņi to varētu. Dažreiz tā vien liekas, ka tagad neviens tālāk par savu datoru neiet, bērni un pusaudži kļuvuši ļoti pasīvi. Mēs gribam viņus ieinteresēt par dejošanu. Lai dejo, nevis pīpē un dzerstās ap stūri. Arī pēc darba labāk padejot, nevis zvilnēt pie televizora. Dejošana sniedz prieku un satuvina cilvēkus. Sestdien gribam viņus iekustināt," teica M.Kokare.

Arī turpmāk deju studija "Leona" došoties ielās un piedalīsies lielajās kultūras un svētku akcijās pilsētā, lai parādītu ka dzīvot nozīmē nevis vienkārši eksistēt, bet kustēties un darboties. Studiju "Leona" 2007.gadā izveidojusi un vada jaunā, vispusīgā dejotāja Jekaterina Novokreščennika, kura pati ir starptautiskās deju studijas "Todes" dejotāja (Rīgā un Maskavā) un patlaban Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijā apgūst ritmikas un deju pasniedzējas profesiju. Dejas mākslu J.Novokreščennika apguvusi arī Spānijā — Madridē un Valensijā, tāpēc pašas deju studijai dots nosaukums "Leona" – tulkojumā no spāņu valodas – lauvene. Studijā iespējams apgūt dažādus mūsdienu dejas stilus sešu dejas pedagogu vadībā, gan baleta klasikas pamatus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja