Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Dirty Deal teātris aicina uz pimo pirmizrādi Dzimumzīme jaunajās mājās

18. maijā plkst. 19 Dirty Deal teātrī (DDT) Agenskalnā, Talsu ielā 1, pirmizrādi piedzīvos režisora Mārča Lāča jaunākais iestudējums Dzimumzīme - izrāde-lekcija par dzimumdzīvi ar paraugdemonstrējumiem leļļu teātra estētikā, kas tapusi sadarbībā ar Solona kluba ekspertiem, informēja teātra pārstāve Elīna Ķempele.

Ja līdz šim esat maldījušies dažādos priekšstatos par seksu un mīlestību, akli jaucot abus kopā, šī izrāde-lekcija, kas balstīta sociāli antropoloģiskos pētījumos, palīdzēs jums atvērt prātu un sniegs derīgas vadlīnijas kuģojumiem cilvēcisko kaislību okeānos. Mārcis Lācis, Solona kluba eksperti un lektori Ivars Krasts un Armands Berģis aizvedīs jūs noderīgiem atklājumiem bagātā ceļojumā laikā un telpā, stāstot par seksu un mazliet par mīlestību.

Vai mīlestība un dzimumdzīve ir neatraujami saistītas jeb tomēr nošķiramas, savstarpēji neatkarīgas cilvēku savstarpējo attiecību un kaislību izpausmes? Un kas raksturo cilvēka seksualitāti - kas būtu uzskatāms par dabisku un kas par kulturāli vai individuāli konstruētu vai pat deviantu? Vēsture apliecina, ka dažādi laiki, dažādas kultūras un visbeidzot dažādi indivīdi manifestē visdažādākās izpratnes un prakses, ne tikai attiecībā uz seksualitāti, dažādām mīlestības formām, bet cilvēciskām attiecībām vispār.

Par šiem jautājumiem aizdomājies kādureiz esam mēs katrs, taču par to atklāti runājam reti, kaut arī vajadzētu bieži. Tāpēc talkā nāk Dzimumdzīve - lekcija, kas nojauks jums robežas un atvērs durvis uz pasauli, kuru jūs līdz šim, ļoti iespējams, bijāt redzējuši tikai caur atslēgas caurumu, turklāt, neregulāri.

Izrādes radošā komandā strādā režisors, mākslinieks: Mārcis Lācis; teksts tapis sadarbībā ar Solona klubs; horeogrāfe: Katrīna Albuže; gaismu māksliniece: Jūlija Bondarenko; skaņu režisors: Māris Butlers; kostīmu māksliniece: Elīna Pērkone; spēlē: Ivars Krasts, Armands Berģis.

Izrāde-lekcija "Dzimumdzīve" būs pirmais jauniestudējums Dirty Deal teātra jaunajās telpās Agenskalnā, ar jaunu vērienu un idejām turpinot līdzšinējo teātra misiju - piedāvāt saviem skatītājiem Latvijas oriģināldramaturģijas darbus.

Nākamās izrādes - 20. un 21. maijā, 13. un 17. jūnijā

Biļetes pieejamas Biļešu Paradīze kasēs un internetā - http://ejuz.lv/dzimumzime.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja