Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Dziesmas, joki un lappuse autogrāfiem

Dziedošo aktieru salidojums ar publikas piebalsošanu Ikšķilē

"Pirms daudziem gadiem, šķiet, pirms desmit, bija tāds dziedošo aktieru pasākums. Par Pūzni to sauca. Sanāca, satikās, uzspēlēja…" atgādina producents Jānis Viduskalns. Lai gan viņš pats nevienu no Pūžņa koncertiem nav redzējis, tieši šī ideja, ik vasaru producējot dažādus mūzikas projektus, viņam nav likusi mieru jau krietnu laiku. Nu tā beidzot realizēsies – 12. augusta vakarā plkst. 18 Ikšķiles estrādē norisināsies Latvijas dziedošo aktieru salidojums.

"Nav viegli vasarā atrast reāli brīvus aktierus. Viņi vai nu grib atpūsties, vai arī piedalās pasākumos un braukā riņķī, uzstājoties Latvijas pilsētu svētkos," situāciju raksturo J. Viduskalns. Tā pamazām no uzrunātajiem un apzinātajiem 25 aktieriem salidojuma dalībnieku skaits reducējās līdz 13. Laba komanda! Koncerta režisors – Valdis Lūriņš, muzikālais vadītājs – Valdis Zilveris. Krāšņajā koncertā piedalīsies Latvijas Nacionālā teātra dziedošo aktieru ansamblis Greizais ratiņš (Valdis Zilveris, Dace Bonāte, Ivars Puga, Normunds Laizāns, Juris Hiršs, Uldis Anže), aktieri Dita Lūriņa-Egliena, Mārtiņš Egliens, Varis Vētra, kā arī Daugavpils teātra mākslinieki Māris Korsietis, Kristīne Veinšteina, Egīls Viļumovs un Lidija Breska. Muzikālo pavadījumu nodrošinās dažādus mūzikas instrumentus spēlējošie aktieri. Savukārt dziesmu starplaikos, piesakot nākamo izpildītāju, tiks izspēlētas teātra miniatūras.

"Visas dziesmas ir feinas," saka J. Viduskalns, kuram šīsvasaras dungojamā dziesma, kas nāk no aktieru repertuāra, ir "…palaid, palaid puķīti pa dambi…". Viņš atklāj, ka koncertā tiek gatavots pārsteigums skatītājiem. Pasākuma laikā varēs iegādāties dziesmu grāmatiņu, lai dziedātu līdzi. "Kā producents darbojos jau vairāk nekā piecpadsmit gadu, un vienmēr koncertu standarts ir prognozējams – skatuve ar māksliniekiem, skatītāji un dažreiz daži pāri, kas uzdrošinās dejot. Un latvieši jau vienmēr vārdus zina tikai pirmajam dziesmas pantiņam. Man ļoti gribējās apvienot visus – lai tauta būtu tuvāk māksliniekiem, lai būtu saspēle, lai nebūtu garlaicīgi, " stāsta J. Viduskalns. Katrā dziesmu grāmatas lapā būs dziedošā aktiera fotogrāfija, dziesmas vārdi un autogrāfa vieta, lai apmeklētāji pēc vēlēšanās pēc koncerta varētu pieiet pie sava iemīļotā aktiera un palūgt autogrāfu.

"Šī būs lieliska iespēja, lai kopā ar dziedošajiem aktieriem izdziedātos no sirds un labi pavadītu vakaru, bet pēc koncerta izdejotos ballē Rumbas kvarteta pavadījumā," gaidāmo pasākumu ieskicē arī režisors Valdis Lūriņš, savukārt Valdis Zilveris sola, ka programmā tiks iekļautas mīļas un klausītājiem labi pazīstamas dziesmas. J. Viduskalns ir pārliecināts, ka pasākums izdosies, un jau domā, ka nākamgad līdzīgā salidojumā varētu pulcēt vēl vairāk dziedošo aktieru un arī koncerti varētu būt vairāki. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja