Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Ieva Pļavniece. Gaida ciemos Spīlbergu

TIESA, tas notiks tikai uz brīdi — laikā, kad Dailes teātrī no 20. līdz 27.martam būs iespēja noskatīties Teātra dienai veltītos koncertus Sorrywood"a jeb Varēja būt, bet nebij... Par koncerta ideju un nosaukumu aktrise teic: "Sorrywood"a ir nenotikušie kinoprojekti — neiedomājamākās un sāpīgākās kombinācijas, kuru konteksts ir drusku pamainīts tā, lai mums pašiem un arī skatītājiem būtu jautri.

" Koncertprogrammas režisors ir Valdis Liepiņš. Dailes teātra aktieriem nāksies iejusties dažādu mākslas filmu un animācijas filmu varoņu ādā. Ieva Pļavniece tikusi pie iespējas iejusties Katrīnas Zetas-Džonsas ādā: "Kopā ar Arti Robežnieku jeb Vīrieti maskā izpildīšu dziesmu, kas skan filmas Zorro maska titros. Ļoti ceru, ka klausītāji to atpazīs."

Ieva Pļavniece iejutīsies Holivudas dīvas Katrīnas Zetas-Džonsas tēlā

Dažām dziesmām teksti tulkoti tuvu oriģinālam, bet dažām — piemeklēti īpaši. Tomēr aktrise domā, ka koncerts būs interesants. "Visos gaņģos gāja jautri: kamēr vieni dziedāja, tikmēr otri dejoja, trešie piemeklēja īstos tērpus un matu krāsu un garumu..." Kādēļ Ieva nav izvēlējusies iemiesoties Laizas Minelli tēlā, kas arī atbilstu šā koncerta tēmai? Aktrise atteic — tas ir bijis gatavs numurs, kas gana daudz jau redzēts, viņai interesantāk darīt kaut ko pavisam jaunu.

Uz brīdi aktrise gremdējas atmiņās un ar aizrautību stāsta, kā bērnībā gājusi uz Teātra dienas koncertiem. "Tie man šķita ārkārtīgi jautri. Nekad neaizmirsīšu brīdi, kad Ausma Kantāne iznāca uz skatuves ar visiem saviem lāčiem..." Ieva Pļavniece Teātra dienas koncertos piedalījusies no 2000.gada, kad kopā ar kursabiedrenēm dziedāja fona vokālu teātra koncertā Eirovīzija 2001. "Protams, tas bija liels gods un laime! Bet pēc tam Teātra dienas koncerti katru gadu tika veltīti kādam dzejniekam. Tie, tāpat kā Ziemassvēku koncerti, bija ļoti nopietni." Tādēļ Ieva priecājas, ka režisors nolēmis pakāpties malā no nopietnības — galu galā, Teātra diena ir laiks, kad viss ir iespējams, un tie ir svētki ne tikai skatītājiem, bet arī pašiem aktieriem.

Vai Ieva gribētu, lai koncertu noskatās arī pati Katrīna Zeta-Džonsa? "Nu nē, ko viņa var man palīdzēt? Tad jau labāk, lai pie mums ierodas Stīvens Spīlbergs — nolūkot aktierus kādai savai jaunajai filmai," aktrise smej savā piesmakušajā balsī, novēlot visiem priecīgu Teātra dienu.

Izrāde

Teātra dienas koncerts Sorrywood"a jeb Varēja būt, bet nebij...

Dailes teātrī 20., 22., 24., 25., 26., 27.III plkst.19

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja