Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Jaunais Nacionālā teātra vadītājs Vimba: Vadības nomaiņa nebūs revolūcija

Latvijas Nacionālā teātra vadības nomaiņa nebūs revolūcija, bet gan evolūcija, kuras laikā tiks turpināti jau iesāktie un atklāti jauni darbi, aģentūrai LETA pauda jaunais teātra valdes loceklis Jānis Vimba.

Viņš skaidroja, ka jau gadu noritējis darbs pie teātra nākamās sezonas, kuras laikā tiks atzīmēta arī tā simtgade. Pēc Vimbas domām, jau esošās programmas papildināšana vai mainīšana traucētu teātra darbu kopumā, līdz ar to, mākslinieciskās izmaiņas nav gaidāmas.

Taujāts par teātra līdzšinējo stāvokli, jaunais Nacionālā teātra vadītājs pauda pārliecību, ka tas pašlaik ir labākais Latvijā gan no finansiālā, gan arī mākslinieciskā aspekta. Taču, neraugoties uz to, Vimba plāno pārskatīt abus šos aspektus, lai saprastu, vai nepieciešams kaut ko uzlabot vēl veiksmīgākai teātra ilgtermiņa darbībai.

Līdz ar jaunajiem amata pienākumiem, Vimba nesaskata iespēju kā režisoram strādāt pie kāda iestudējuma, kā izņēmumu pieminot simtgades koncertu 18. novembrī, kura veidošanas pienākumus uzņēmies jau pirms gada.

Starp iesākto darbu turpināšanu jaunais vadītājs arī pieminēja Lielās zāles krēslu nomaiņu un teātra ēkas paplašināšanu Kronvalda bulvārī 2B. "Šovasar tiks mainīti Lielās zāles krēsli, un, iespējams, skatītāji tajos varēs sēdēt līdz ar nākamās sezonas pirmo jauniestudējumu. Arī paplašināšanās projekts ir attīstības pakāpē, jo teātrim ir nepieciešama jauna vidēja izmēra zāle," sacīja Vimba.

Kā ziņots, Kultūras ministrija par Latvijas Nacionālā teātra valdes locekli izraudzījusies aktieri un režisoru Jāni Vimbu, kurš amata pienākumus sāks pildīt 27. jūnijā, aģentūru LETA informēja KM sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Top komentāri

fui
f
Biedrs rubens sacūkoja Raiņa 100gadi ar Serebreņņikova nekam nederīgo "iestudējumu"!
Jā,
J
katrs mēs pēc kaut kā izskatāmies. Bet Rainis tiek uzskatīts par visvājāko NT direktoru teātra vēsturē.
Izskatās pēc
I
pašpārliecināta puisīša! Bet Kadreiz Nacionalo teatri vadīja Rainis... Vai nav šausminoša regresija - no Raiņa līdz rubenam, un kas būs tālāk?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja