Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kas sanāk, ja gribas spert soli pa kreisi

Daugavpilī skatāma draiska komēdija Randiņi trešdienās.

"Ko iesākt ar garlaicību? Piešķirt ikdienai asumiņu! Kādam tās ir ekstrēmas izklaides, citam deju kursi. Komēdijas Randiņi trešdienās varoņi izvēlas randiņus," ar jauno izrādi Daugavpils teātrī iepazīstina Kristīne Veinšteina, kura ir ne tikai Barbaras lomas tēlotāja šajā izrādē, bet arī lugas tulkotāja.

Sadzīviskais stāsts ir triviāls. Izrādes varonis Fēlikss lūdz kolēģim Viktoram izlīdzēt, aizdodot viņa dzīvokļa telpas uz trešdienu vakariem, lai varētu klusībā no sievas tikties ar savu mīļāko. Draugs piekrīt, pat nenojaušot, ka šī mīļākā ir viņa paša sieva! Jau liekas sarežģīti? Tas ir tikai sākums. Arī Viktors nolemj lietderīgi izmantot veiksmīgi atbrīvojušos trešdienas vakarus, tiekoties ar sava kolēģa Fēliksa sievu, cerībā, ka tādējādi iegūs iespēju pakāpties pa karjeras kāpnēm. Mīlas daudzstūrī negaidīti tiek iejaukts arī abu kolēģu priekšnieks ar savu mīļāko, kas situāciju padara vēl traģikomiskāku. Trešdiena kļūst par to dienu, kad varoņi nonāk paši savu fantāziju un ambīciju važās.

Ko skatītājs gūst no tādas izrādes? "Tā ir iespēja atpūsties un pasmieties," lietas nesarežģī K. Veinšteina. Starp citu, izrādes pieteikumā ir piebilde, ka iestudējums paredzēts skatītājiem, kas vecāki par 16 gadiem. "Erotiska mīlestība putukrējumā," skaidro Kristīne un turpina, "jūtas netiek slēptas. Kādam varbūt tā ir iespēja paskatīties uz sevi no malas un situāciju attiecināt uz sevi, bet zemūdens akmeņus un pamācības nemeklējiet."

Kristīne piebilst, ka varbūt vienīgā pamācība ir – neviens amats nav tā vērts, lai tiktu sabojātas cilvēciskās attiecības.

Mazliet neparasti liekas, ka aktrise ir arī lugas tulkotāja, bet izrādās, ka K. Veinšteinas viena no izglītībām ir filoloģija. "Krievu dvēsele ir ļoti atvērta, tieša, bet latvieši ir kautrīgāki. Tulkojot bija jāatrod balanss, lai latviešu skatītājam būtu pieņemami, un tas, kas krievu valodā skan erotiski, mazliet piedauzīgi, mazliet jāpārveido, lai būtu atturīgāk. Nemaz nav tik viegli piemeklēt īstos vārdus," skaidro tulkotāja.

Jāpiebilst, ka Randiņi trešdienās ir viena no populārākajām autora Valentīna Krasnogorova lugām (iepriekš Daugavpils teātrī iestudētas šī autora lugas Mīlestība līdz prāta zudumam, Ļausimies seksam). Atšķirīgs temperaments izpaudīsies arī režijā. Režisors Andrejs Dežonovs ir Karēlijas Nacionālā teātra mākslinieciskais vadītājs, kurš pats kā aktieris spēlējis Sanktpēterburgā. Topošo iestudējumu viņš  raksturo kā amizantu komēdiju. Izrādes scenogrāfiju un kostīmus veido mākslinieks no Krievijas Ņikita Sazonovs.

Lomās: Ritvars Gailums, Kristīne Veinšteina, Egils Viļumovs, Inese Ivulāne-Mežale, Līga Ivanova, Māris Korsiets.

Pirmizrāde Daugavpils teātrī 9. novembrī, nākamā izrāde – 2. decembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja