Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Maskavas Nāciju teātris uz Rīgu ved Killeri Džo un Šukšina stāstus

Killeris Džo ieradīsies Latvijā 4. aprīlī – Jevgēņija Mironova vadītā Maskavas Nāciju teātra viesošanās laikā, kad viesizrāžu ietvaros 2. un 3.aprīlī būs iespēja noskatīties arī Nāciju teātra repertuāra apjūsmotāko darbu - Šukšina stāsti, ko iestudējis izcilais latviešu režisors Alvis Hermanis.

Bulgāru režisora meistarību latviešu skatītāji jau ir iepazinuši, pateicoties viņa slavenajai filmai Dzifts, kas tika demonstrēta kinofestivāla Baltijas pērle programmā un 2009. gadā saņēma vairākas nozīmīgas balvas starptautiskos kinofestivālos, arī Maskavas Starptautiskā kinofestivāla Grand Prix

Kvēlā Brehta, neo-noir un absurda cienītāja, pārliecinātā postmodernista, skolota filozofa Javora Girdeva tīkamākais žanrs ir trilleri. Tieši viņš maskaviešus pirmais iepazīstināja ar britu dramaturga Martina Makdonaha "Spilvencilvēku" (Latvijā iestudēts Dailes teātrī). Viņš iestudējis arī vienu no jaudīgākajām pagājušās sezonas izrādēm - Grenholma metode.

Savai trešajai izrādei Maskavā Javors Girdevs izraudzījies lugu, kura iedvesmojusi Mārtinu Makdonu, Marku Rāvenhilu un citus jaunās drāmas radītājus. Tās autors ir Pulicera prēmijas laureāts Treisijs Letss – šobrīd jau izdaudzināts visā pasaulē, viens no in-yer-face theater (apt. tulk. – teātris jums sejā) kustības aizsācējiem. Dramaturga darbi ir ārkārtīgi kinematogrāfiski. Ne velti filmā, kuras scenārija pamatā gūlusi viņa luga Augusts: Oseidžas grāfiste (to Vīnes Burgtheater režisēja Alvis Hermanis, par izrādi saņemot gada Austrijas labākā režisora balvu), lomas atveido Merila Strīpa un Džūlija Robertsa. Savukārt pēc dažiem mēnešiem Holivudā sāksies filmas Killeris Džo uzņemšana ar Metjū Makkonahija un Džīnas Geršonas galvenajās lomās. Traģifarsa Killeris Džo autors specializējies žanrā, kuru veiksmīgi pārtvēruši brāļi Koeni un Kventins Tarantīno - tas ir intelektuālā trillera un kriminālas "melnās" komēdijas elementu savijums. Sižeta centrā - killeris, kurš strādā par policistu, un neprātīga amerikāņu ģimenīte, kas nolēmusi savdabīgā veidā uzlabot savu labklājību.

Iestudējuma aktierus rīdzinieki pazīst jau no iepriekšējām Nāciju teātra viesizrādēm: Jūlija Peresilda (Figaro, Šukšina stāsti), Aleksandrs Novins (Figaro, Šukšina stāsti), Jeļena Morozova, Vitālijs Hajevs, kā arī populārais televīzijas un kino aktieris Andrejs Fomins. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja