Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Nacionālais teātris sezonu sāks ar Ingas Ābeles "Skolu"

Savu pirmo jaunās sezonas pirmizrādi — Ingas Ābeles lugu "Skola" Viestura Kairiša režijā — Latvijas Nacionālais teātris saviem skatītājiem piedāvās jau 17. septembrī. Kairišs par jauno izrādi teic: "Ingas luga atstāj lielu nerealitātes iespaidu. Cilvēciska pasaule — pilna ar ideāliem. Mums tā būs "Pieaugušo bērnu skola" — skola, kurā ar bērnu izziņas procesu nodarbojas pieauguši cilvēki.

Lai arī es sevi neuzskatu par pieaugušu cilvēku, bet labi varu iedomāties kopā ar saviem klasesbiedriem (tajā skaitā tiem, kas vairs nav mūsu vidū) ierodoties dīvainā telpā, kur atnāk skolotājs un liek mums apgūt pirmās klases mācību vielu. Un mēs, dažādu sociālu slāņu un karjeras stadiju pilsoņi, sākam visu apgūt no jauna." Jaunā izrāde skatītājiem piedāvās romantisku, bet smeldzīgu un pat nostalģisku atskatu tais laikos, kad skolā gāja un dzīves pieredzi guva mūsu senči, jo Ingas Ābeles luga tapusi pēc pazīstamu latviešu klasisko stāstu motīviem. Teātra pārstāvji uzskata — sezonas "Sapnis par Latviju" atklāšanai šī izrāde ir īsti vietā tālab, ka vistīrākie un skaistākie mūsu sapņi ir bērnībā un skolas laikā. Turklāt 20. gadsimta sākums savā veidā ir arī Latvijas bērnība, laiks, kad veidojas nacionālā kultūra un arī sapnis par savu valsti.

Lomās: Uldis Anže, Mārtiņš Egliens, Artūrs Krūzkops, Ivars Kļavinskis, Egils Melbārdis, Daiga Kažociņa, Dita Lūriņa, Inga Misāne, Jānis Reinis, Lāsma Kugrēna, Voldemārs Šoriņš, Normunds Laizāns, Ināra Slucka, Astrīda Kairiša, Jānis Skanis un Arno Upenieks.

Oriģinālmūziku izrādei raksta komponists Artūrs Maskats, iestudējumā piedalīsies vokālā grupa COSMOS, kam uzticēta eņģelīšu kora loma.

Nākamās izrādes: 18., 19., 20., 21. septembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja