Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Nacionālajā teātrī pirmizrāde politiskajam kabarē 100 grami Žurkas

Starptautiskajā Teātra dienā, 27. martā, Latvijas Nacionālajā teātrī pirmizrādi piedzīvos politiskais kabarē 100 grami Žurkas 2012, lai kopā ar saviem uzticamajiem skatītājiem pasmietos par valstī notiekošo, politiķiem un viņu "nedarbiem". 

Apcelšana nav pašmērķis, bet cerība, ka, paskatoties caur humora prizmu, cilvēki citām acīm paskatīsies uz notiekošo Latvijā, portālam Kulturasdiena.lv norāda Latvijas Nacionālā teātra mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Rimšēviča. Politiskais kabarē 100 grami Žurkas 2012 veidots kā parodija par balvu pasniegšanas ceremonijām. Balva 100 grami Žurkas tiks pasniegta desmit nominācijās.

Teātra direktors Ojārs Rubenis stāsta: "Teātra dienas pasākums ir aktieru kolektīva jautrošanās un reakcija uz apkārt notiekošo. Tas var patikt, var nepatikt, to var saprast, var nesaprast – kā jau humoru, jo ar to izdabāt visām gaumēm ir visgrūtāk. Bet mēs gribētu, ka skatītāji cauri jokiem tomēr pamana arī mūsu nopietnību un aicinājumu paskatīties uz mūsu valstī notiekošo un padomāt, ko mēs katrs kā indivīds varam darīt Latvijas labā."

Izrādes režisors Valters Sīlis norāda: "100 grami Žurkas ir unikāla iespēja visam teātra kolektīvam uz skatuves uzvesties "huligāniskāk", nekā ikdienā pierasts. Kaut arī aizvadītajā gadā tika ievēlēta jauna Saeima un dzīvei bija jākļūst mierīgākai, Žurkas radošajai brigādei, par laimi, politiskā dzīve ir palikusi tikai interesantāka, tāpēc arī šogad mums būs gan desmit nominācijas, gan konkurētspējīgi nominanti katrā no tām."

100 grami Žurkas režisors gan atzīst - daudzi notikumi šajā gadā nemaz nešķituši tik smieklīgi. "Drīzāk gribas teikt, ka esam nonākuši baisu absurdu pilnā pasaulē. No otras puses – smiekli, iespējams, ir vienīgā iespēja saglabāt skaidru galvu, un kad nākamreiz mums kāds politiķis ar ļoti nopietnu seju centīsies kaut ko iestāstīt, mēs varēsim atcerēties 100 gramus Žurkas un mums būs filtrs, caur kuru sijāt politiķu piedāvāto informāciju. Jo man pašam, kopš es strādāju pie Žurkas, ir ļoti grūti bez smaida (kurš dažbrīd var būt arī ļoti labsirdīgs) skatīties un klausīties mūsu politiķos," neslēpj Valters Sīlis.

Uzveduma radošajā komandā darbojas Valters Sīlis, Mārtiņš Egliens, Jānis Skutelis, Aigars Ozoliņš, Alberts Kivlenieks, Ieva Kauliņa. Īpašs pienesums šajā gādā būs Raimonda Petrauska muzikālais noformējums. Kā politiskais konsultans izrādes tapšanā piedalījies Jānis Domburs.

Izrādē spēlē plašs aktieru ansamblis: Ainārs Ančevskis, Uldis Anže, Jānis Āmanis, Marija Bērziņa, Dace Bonāte, Mārtiņš Brūveris, Mārtiņš Egliens, Daiga Gaismiņa, Juris Hiršs, Ģirts Jakovļevs, Ivars Puga, Zane Jančevska, Anna Klēvere, Ivars Kļavinskis, Lāsma Kugrēna, Juris Lisners, Ģirts Liuziniks, Dita Lūriņa, Mārcis Maņjakovs, Evija Skulte, Voldemārs Šoriņš, Līga Zeļģe, Zane Dombrovska, Madara Botmane, Juris Jope, Marta Ančevska, Indra Burkovska, Ieva Aniņa, Anta Aizupe, Artis Drozdovs, Jānis Skutelis.

Tuvākās 100 grami Žurkas izrādes gaidāmas 28., 31. martā, 1.un 14. aprīlī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja