Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Nacionālajā teātrī pirmizrādi piedzīvos Mī…mālēt

Ceturtdien, 20. septembrī Latvijas Nacionālajā teātrī notiks pirmizrāde Leldes Stumbres darbam Mī… mālēt Mihaila Kublinska režijā.

Kā pastāstīja Latvijas Nacionālā teātra mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Rimšēviča, izrāde ir veltījums Lāsmai Kugrēnai un Voldemāram Šoriņam viņu jubilejas gadā. Izrādes scenogrāfijā tiek izmantotas Evijas Ķirsones gleznu reprodukcijas.

Izrādes režisors Mihails Kublinskis stāsta: "Man galvenais, ja tā var teikt, virsuzdevums ir par kultūras, mākslas vietu šodienas Latvijā. Vai valsts ir spējusi sagādāt nepieciešamos apstākļus mūsu izcilo, patieso mākslinieku radošam darbam. Izrādi veidoju ar apziņu, kā dzīvot, ja dzīvo, nevis eksistē, izdzīvo kaut kā. Lugā saduras ļoti pretēji slāņi: biznesa un mākslas pasaules cilvēki. Katram ir sava domāšana, katram it kā sava taisnība, bet gandarīti nav ne vieni, ne otri. Izrāde ir arī par mirkli, ko vēlas izdzīvot ikviens, par savstarpējām attiecībām, par to, ka ikviens vēlas, lai uzklausa viņu, ieklausās viņā. Par vēlmi izrunāt to, kas tevi strēdzis varbūt gadiem, par to, lai tā rezultatā tu vēl dziļāk nenoslēgtos pats sevī. Un kā neaicināta pūcīte neierastos Depresija. Un tad ir šis Ercena jautājums. Kas viņš ir? Vai reāls, vai nē?  Es negribu nekādas mistikas. Bet tā arī nevaru pateikt vai viņš ir tēls, kurš spēlē lomu, vai kas cits. Bet katalizators viņš ir. Šo jautājumu es atstāju atklātu. Un jaunajam Jānim Āmanim tas ir ārkārtīgi grūts uzdevums."

Leldes Stubres Mī…mālēt ir viena no pagājušajā gadā Latvijas Nacionālā teātra rīkotā oriģināllugu konkursa uzvarētājām, tobrīd ar nosaukumu Bilde. Kā ierasts, Leldes Stumbres lugās centrā ir spēcīga pretrunu plosīta personība. Šoreiz tā ir māksliniece Tija Aumale, viņas spožums un posts, miesai sasniedzot krietnus brieduma gadus, bet viņas garam esot nepieradināmi jaunam un mīlestības alkstošam. Mākslinieces  dzīve ir tikpat spilgtam krāsām mālēta  kā viņas darbi. Izrāde būs arī par mākslas un kultūras vietu mūsdienu sabiedrībā.

Lomas izrādē atveido Lāsma Kugrēna, Voldemārs Šoriņš, Evija Skulte un Jānis Āmanis. Scenogrāfs ir Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece - Liene Rolšteina, gaismu māksliniece - Baiba Sīmane-Ambaine, muzikālais noformējums - Valdis Zilveris, producente - Ilona Matvejeva.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavojoties Arēnas šovam, Gustavo izdod jaunu dziesmu

Mūzikas producents un izpildītājs Gustavo, gatavojoties savam līdz šim grandiozākajam un dinamiskākajam koncertšovam, kas notiks 6. decembrī Arēnā Rīga, izdod jaunu skaņdarbu Jāshēmo, informēja mūziķ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja