Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Teātra apvienība PERFOrācija aicina uz pirmizrādi iestudējumam Natum ante mortem

Jaunās teātra mākslinieces Pamela Butāne un Beatrise Zaķe izveidojušas teātra apvienību PERFOrācija, kuras pirmais iestudējums Natum ante mortem pirmizrādi piedzīvos 11. martā LKA Nacionālās kino skolas telpās, informēja mākslinieces.

Izrāde būs fiktīvi dokumentāls, zinātniski sajūtisks, bioloģiski nemateriāls, ezotēriski kvantisks, reāli iluzors samistrojums ap nāvi.

Apvienības PERFOrācija kodolu veido jaunās teātra mākslinieces – Pamela Butāne un Beatrise Zaķe. Pieaicinot domubiedrus –Ingu Tropu, Anci Muižnieci un Kasparu Dumburu, Oskaru Vīksni un Anastasiju Rekutu – Džordževiču, radošā grupa kopīgi veido izrādi, kurā skatītītājiem uz tēmu “nāve” tiks piedāvāts apskatīties no dažādiem skatapunktiem.

Dzīvojam laikā, kurā varam brīvi runāt par gandrīz jebko, taču nāves tēma joprojām ir neērts sarunu temats. Radošā komanda ir pārliecināta, ka izvairīšanās no nāves tēmas neuzlabo dzīves kvalitāti. Līdzīgi kā citu dzīves procesu izpēte un analizēšana, arī sava mirstīguma apzināšanās, ir veselīgas un pilnvērtīgas dzīves pamatā.
Izrādes veidotāji nepiedāvās konkrētu vērtējumu vai pamācību kā saprast nāvi, bet drīzāk mudinās cilvēkus aizdomāties par dzīvi un tās pilnvērtīgu izmantošanu, apkopojot dažādu kultūru un cilvēku skatījumu uz nāvi. Gan nopietni, gan ironiski un viegli palūkojoties uz to, kas galu gala mūs visus sagaida, kopīgi centīsimies atbrīvoties no iracionālajām, sabiedrības kultivētajām bailēm no nezināmā.

Iestudējuma radošo komandu veido – Pamela Butāne, Inga Tropa, Beatrise Zaķe, Ance Muižniece, Kaspars Dumburs, Oskars Vīksne, Anastasija Rekuta – Džordževiča

Tehniski radošā komanda – Jānis Strapcāns, Petra Peta, Kārlis Zemītis, Aleksandrs Okonovs

Izrāde top kā Pamelas Butānes maģistra darba diplomdarbs absolvējot Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra režijas programmu.

Izrāde Natum ante mortem notiks 11., 12., 14. un 16. martā plkst.19. LKA Nacionālās kino skolas telpās, Elijas ielā 17.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja