Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Teātra festivāla Patriarha rudens galveno balvu saņem Elmārs Seņkovs

Jauno režisoru teātra festivāla Patriarha rudens galveno balvu saņēmis jaunais režisors Elmārs Seņkovs, kurš festivālā piedalījās ar iestudējumu Kucēni, portālam Diena.lv pastāstīja Latvijas Kultūras akadēmijas pārstāve Aija Melbārde.


Latvijas Kultūras akadēmijas jauno režisoru izrāžu festivāla Patriarha rudens noslēgumā  ekspertu vārdā Dailes teātra mākslinieciskais vadītājs Dž. Dž. Džilindžers paziņoja, ka iespēja 2012./ 2013. gada sezonā iestudēt izrādi Dailes teātra kamerzālē tiek dota teātra mākslas maģistrantūras studentam E. Seņkovam.

Kā pastāstīja festivāla Patriarha rudens vadītāja Monta Kononova, E. Seņkova izrādi Kucēni novembrī būs iespēja redzēt teātrī Dirty Deal Teatro.

Kopumā festivālā tika parādīti deviņi jauno mākslinieku iestudējumi, kas ieguvuši pozitīvu un augstu vērtējumu no skatītāju, kolēģu, teātra profesionāļu un citu radošo profesiju pārstāvju puses.

Latvijas Kultūras akadēmijas rektors Jānis Siliņš atzīst: „Ir gandarījums, ka visu spējām godam paveikt, īpaši neskaitot izrāžu mēģinājumu, dažādu tehnisku risinājumu, administratīvā, organizatoriskā darba stundas, bet nesavtīgi pakļaujot visu vienam virsuzdevumam - lai kvalitatīvi izdotos!”

Vērtīgi, ka festivālā muzeja speciālistes Ritas Rotkales vadībā tika izveidots arī Eduarda Smiļģa konsultantes Felicitas Ertneres 120. dzimšanas dienai veltīts pasākums Ritms - ir viss!, kurā skatītāji tika iepazīstināti ne tikai ar dokumentālo materiālu, bet varēja vērot arī ļoti interesantas un radoši iedvesmojošas topošo aktieru un laikmetīgās dejas horeogrāfu improvizācijas par kustību mākslas vēsturi Latvijas Kultūras akadēmijas docentu Ritas Grīnfeldes un Ramonas Galkinas vadībā.

Jau vēstīts, ka no 3. līdz 9. oktobrim Edurada Smiļģa Teātra muzejā Āgenskalnā norisinājās jauno režisoru teātra festivāls Patriarha rudens, pulcējot vairāk nekā 80 dalībniekus - jaunos režisorus, aktierus, scenogrāfus, gaismas un skaņas māksliniekus, producentus un citus radošo profesiju pārstāvjus.

Festivālā režijas darbus rādīja Elmārs Seņkovs, Reinis Suhanovs, Viesturs Roziņš, Paula Prozoroviča, Dmitrijs Petrenko, Georgijs Surkovs, Normunds Griestiņš, Edgars Kaufelds, Jānis Znotiņš, horeogrāfes Liene Grava un Elīna Lutce

Festivāla žurijas komisiju jeb Patraiarha aci veidoja pieredzējuši un ieteikmīgi teātra un kultūrvides pārstāvji - Dž. Dž. Džilindžers, Juris Bartkevičs, Linda Ģībiete, Kristīne Želve, Evita Mamaja, Juris Vaivods un Normunds Naumanis.

Festivāla rīkotāji, sakot pateicības vārdus dalībniekiem un atbalstītājiem, sola - Patriarha rudens būs arī nākamgad.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja