Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Vairākiem kultūras valsts uzņēmumiem ļauj budžetā nemaksāt pērnā gada peļņu

Valdība otrdien, 27.jūlijā atļāva Rīgas cirkam, Latvijas Leļļu teātrim, Dailes teātrim un Jaunajam Rīgas teātrim nemaksāt valsts budžetā pērnā gada peļņas daļu, kā tas valsts uzņēmumiem ir jādara.

VSIA Rīgas cirks pērn guvusi 70,1 tūkst. Ls peļņu un uzņēmumam Valsts kasē būtu jāieskaita dividendes 56,1 tūkst Ls apmērā, liecina Kultūras ministrijas valdībā iesniegtie dokumenti.  Tomēr cirkam ir jāveic neatliekami remontdarbi, tādēļ tas lūdzis ļaut šo peļņas daļu paturēt.

Tādu pašu lēmumu Ministru kabinets pieņēmis arī attiecībā uz pārējiem kultūras un izklaides uzņēmumiem. VSIA Latvijas Leļļu teātris pagājušajā gada nopelnīja 15,7 tūkst. Ls, VSIA Dailes teātris – 12 tūkst. Ls,  VSIA Jaunais Rīgas teātris – 4,4 milj. Ls.

Db jau rakstīja, ka līdzīgu lēmumu ļaut nemaksāt vai maksāt mazāku pērnā gada peļņas daļu valdība pagājušajā nedēļā pieņēma arī attiecībā uz vairākiem valsts uzņēmumiem, kuros kapitāldaļu turētājs ir Satiksmes ministrija.

Kā portāls Diena.lv jau rakstīja iepriekš, arī divu citu Kultūras ministrijas (KM) kapitālsabiedrību – Valmieras drāmas teātra un Valsts Akadēmiskā kora „Latvija” – valsts budžetā izmaksājamo pērnā gada peļņas daļu par valsts kapitāla izmantošanu nolēma atstāt šo organizāciju rīcībā. Šāds lēmums tika pieņemts, jo, veidojot 2010.gada budžetu, būtiski tika samazināts finansējums kultūras nozarei un dividenžu izmaksa par 2009.pārskata gadu būtiski ietekmētu 2010.gadā kapitālsabiedrību darbības nodrošināšanai nepieciešamā finansējuma apjomu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja