Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Valmieras teātrī pirmizrāde - Klusumu! Notiek izrāde!

"Dotija Otlija ir zvaigzne norietā," par savu varoni saka aktrise Baiba Valante, kura atveido galveno lomu Valmieras teātra komēdijā Klusumu! Notiek izrāde! Ineses Mičules versijā.

Savam jaunākajam iestudējumam režisore izvēlējusies pazīstamā angļu dramaturga Maikla Freina lugu Noises Off, kas vēsta par kādas izrādes tapšanas hroniku, kurā cieši sapinas dzīves un teātra notikumi. "Ja šīs lietas sajauc, tad ir ziepes!" uzskata Inese Mičule, kuras veidotā iestudējuma varoņi tās vāra uz nebēdu. Pirmizrāde - jau šīs nedēļas nogalē, 13. aprīlī.

Komēdijas centrā - aktrise Dotija Otlija, kura ir pieklājīgā vecumā un nospēlējusi daudz lomu, bet tagad cer realizēt savu projektu. Taču tajā iesaistītie aktieri pašā izšķirīgākajā izrādes tapšanas posmā ne vien cenšas noskaidrot to, kas nav saprasts lugā un režisora skaidrojumos, bet grib atrisināt arī ne vienu vien dienesta romānu. "Viss sajūk un sabrūk, beigās čiks vien sanāk no lielā projekta," rezumē Baiba Valante, kuras atveidotās varones neveiksmēs ir vainojams arī viņas raksturs. "Patmīlība ir liela, un negantums - izcils," Dotiju Otliju raksturo aktrise, kura mēģina savu varoni saprast un attaisnot, lai arī viņai pašai šādas īpašības nepiemīt. "Es nevarētu teikt, ka man Dotija Otlija ir ļoti mīļa, bet man ļoti patīk spēlēt šo lomu!" atklāj aktrise, kura šajā priekā dublēsies ar kolēģi Daci Eversu.

Arī starp pārējiem Maikla Freina lugas varoņiem un valmieriešiem īsti nevar vilkt paralēles. "Mūsu teātrim tādi netikumi nepiemīt, jo ētika ir cita," stāstot par izrāžu tapšanas aizkulisēm, akcentē Baiba Valante, jo uz tādām trakulībām neviens neparakstītos - visi iet un spēlē, un dara savus profesionālos pienākumus, jo izrādei ir jānotiek, bet šīs komēdijas varoņiem viss aiziet pašplūsmā. Uz jautājumu, kur aktrise smēlusies iedvesmu savam darbam, Baiba Valante atbild: "Tajā neticamajā situācijā, kurā esmu ielikta." Angļu dramaturga darbā notikumi un to izraisītās sekas mainās zibenīgi - pēkšņi uz skatuves rodas jauni neparedzēti apstākļi, kas ir jāpārvar. "Tagad ļoti gribas publiku!" atklāti atzīst Baiba Valante. "Pašiem savā sulā vāroties, mēs vairs nesaprotam, kas ir smieklīgs un kas nav."

Citās lomās - Imants Strads vai Māris Bezmers, Māra Mennika, Elīna Vāne, Oskars Morozovs vai Ģirts Rāviņš, Inese Ramute, Kārlis Freimanis, Arnolds Osis, Aigars Vilims vai Juris Laviņš. Iestudējuma Klusumu! Notiek izrāde! radošajā komandā ir arī scenogrāfs Gints Sippo, kostīmu māksliniece Jurate Silakaktiņa un kustību konsultante Liene Stepena.

Nākamās izrādes - 15., 26. un 27. aprīlī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja