Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Hanzas perons starptautiski novērtēts vienā no prestižākajiem arhitektūras medijiem

Viena no jaunākajām kultūras notikumu vietām Latvijā – Hanzas perons – izvirzīts sabiedrisko mediju balvai Kilograms kultūras 2019 kā iecienītākā kultūrvieta Rīgā, kā arī nonācis prestižā arhitektūras un dizaina medija Dezeen redzeslokā, informēja kultūrvietas pārstāvji.

Dezeen publikācijā, kas Hanzas peronam ir pirmā šāda veida starptautiskā atzinība, sniegta informācija par ēkas arhitektūras un dizaina risinājumiem, ko papildina būves rekonstrukciju ilustrējošas fotogrāfijas. 2006. gadā dibinātais tiešsaistes izdevums Dezeen ir viens no populārākajiem arhitektūras žurnāliem pasaulē, kas katru mēnesi pulcē vismaz divus miljonus unikālo apmeklētāju. 

Savu pirmo sezonu Hanzas perons sāka 2019. augustā. Kopš tā laika dažādu pasākumu ietvaros to apmeklējuši jau vairāk nekā 75 tūkstoši viesu, tostarp atvērto durvju dienās Rīgas svētkos, starptautiskajā jaunā teātra festivālā Homo Novus, projektā Nepāriet un virknē citu pilnībā izpārdotu koncertu, dažādās konferencēs,  Ziemassvētku Svētdienī un citos. Arī 2020. gada programmā plānoti daudzi spilgti notikumi – koncerti, pasākumi, izstādes un konferences, tostarp TechChill 2020, kā arī vairāki Hanzas perona un sadarbības partneru veidoti oriģinālprojekti.

Hanzas perons kļuvis ne tikai par iedzīvotāju iecienītu kultūrvietu, bet arī par kultūras būvi, ar ko varam lepoties starptautiski un ieteikt to kā spilgtu tūrisma galamērķi. Apliecinājums tam ir gan Dezeen pievērstā uzmanība, gan Hanzas perona nominēšana sabiedrisko mediju balvai kultūrā, gan šeit notiekošo pasākumu augstā kvalitāte un plašais apmeklējums," norāda Hanzas perona direktore Ieva Irbina.

Hanzas perons ir kādreizējā Rīgas preču stacijas noliktavas ēka New Hanza teritorijā, kas pārvērsta par kultūras telpu — modernu un funkcionālu vietu koncertiem, skatuves mākslai, konferencēm un citiem pasākumiem. Tā ir viena no dažām ēkām, kas saglabājusies šajā teritorijā, liecinot par nozīmīgu Rīgas tirdzniecības un rūpniecības attīstību 20. gadsimta sākumā.

Ēkas rekonstrukcijas darbi tika uzsākti 2017. gada septembrī, bet ekspluatācijā tā nodota 2019. gada jūlijā. Projekta autors ir arhitektu biroja Sudraba Arhitektūra vadošais arhitekts Reinis Liepiņš, projektu attīstīja uzņēmums Pillar Development, tā autoruzraudzību veica SIA Pillar Architekten, bet ģenerāluzņēmēja funkcijas pildīja SIA Pillar Contractor.

Tiešsaistes izdevuma Dezeen publikācija par Hanzas peronu atrodama šeithttps://www.dezeen.com/2020/01/22/hanza-platform-sudraba-arhitektura/

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja