Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Aizkustinošais mirklis. Teātra režisori dziesmās un dejās

Teātra un kino režisoram Pēterim Krilovam šie būs pirmie Dziesmu svētki režisora amatā. Taču Pēteris Krilovs par savu jauno ampluā – XXV Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta Līgo! (koncepts, scenārijs – Aira Birziņa, Nora Ikstena) režisors – ir mazrunīgs. Viņš aizrāda, ka teoretizēt un iztēloties uz papīra koncerta norisi ir viens, taču pilnīgi cita aina paveras, kad nonāc realitātē – estrādē, tāpēc par noslēguma koncertu Līgo! atsakās ko teikt: "Skaidrs, ka man un komandai ir sava vīzija, bet es negribu ar to iepriekš plātīties.

Tāpat ir skaidrs, ka Dziesmu svētku galvenā koncerta struktūrai ir jāmainās, vienlaikus saglabājot vērtīgāko no tradīcijām. Mums ir jādomā arī par jaunatni, par to, lai viņi svētkus neasociētu ar kaut ko arhaisku, muzejisku, vecišķu. Tajā pašā laikā gribas arī visādas ēverģēlības, un tādas arī būs – kaut vai latvisks Stomp (pasaulē populāra trokšņu mūzikas un deju grupa – red.)… Parunāsim pēc pusgada, kad šī koncerta pieredze būs kondensējusies, jo ir skaidrs – Dziesmu un deju svētkus nevar "sarežisēt" īsā laikā, pat ne gada laikā, par nākamajiem svētkiem ir jādomā jau šodien."

Deju svētku galā koncertu veido ievērojamā teātra režisore Māra Ķimele, kura jūtas kā svētku "veterāne": "Šis man ir jau otro svētku lielkoncerts, ko apņēmos veidot, jo deja – tā ir latviešu kolektīvā joga, dejojot visas enerģijas nostājas savās vietās, rumpis tiek pamatīgi izpurināts, atbrīvots no sliktumiem, tas ir smags, bet patīkams darbs, un tāpēc man nemaz nav brīnums, ka deju pulciņu Latvijā kļūst arvien vairāk. Neticami, vai ne? Deju koncertā taču piedalās vairāk (ap 14 tūkstošiem) dejotāju nekā Mežaparka Lielajā estrādē Dziesmu svētku noslēguma koncertā – tur kopā sanāk ap 11 tūkstošiem koru cilvēku."   

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja