Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Atklās VEF radošā kvartāla jauno sezonu

Sestdien, 20. aprīlī VEF radošajā kvartālā tiks atklāta jaunā sezona, informēja mākslas centra Totaldobže pārstāve Austra Straume. Atvērti būs visi kultūras un izklaides punkti, kas pēdējo piecu gadu laikā par savu bāzes vietu izvēlējušies VEF teritoriju.

Dienas pirmajā pusē bērniem tiks piedāvāts koncerts un radošās darbnīcas, jauniešiem – skeitbordistu sacensības, bet vecākiem – iepirkšanās vintage tirdziņā un izturības pārbaude baiļu trasē Psaiho.lv. Vakarā notiks lielais Dzejas slams, pirmā Melno Caurumu improvizācija, kuras laikā mūziķi uz skatuves radīs jaunu skaņdarbu, varēs apgūt pirmos tango soļus, notiks koncerti un performances gan Totaldobže mākslas centra topošajā koncertzālē, gan bārā Ziema, gan VEF skeitparkā un mākslinieku darbnīcās.

Sezonas atklāšanas sākums plānots plkst. 13, kad pavisam mazajiem rīdziniekiem būs iespēja iemācīties dziesmu kopā ar jauno komponistu Platonu Buravicki, vērot kā top laikmetīgās dejas izrāde Kristīnes Vismanes izpildījumā un kā, džeza mūziķa Arta Oruba bungām rībot, top mākslinieka Reiņa Pētersona multfilma. Pēc koncerta bērni paši varēs izmēģināt laikmetīgo deju Kristīnes Vismanes vadītā nodarbībā, doties pārgājienā pa mākslinieku darbnīcām, pamēģināt sietspiedi darbnīcā LUSTE un nofotogrāfēties kopā ar vecākiem fotostudijā GRAPHIC.LV.

Paralēli bērnu pasākumiem darbosies Retro Spectro vintage tirdziņš. Varēs arī garšīgi paēst un gozēties pavasara saulītē uz Totaldobže jumta terases un uzmeistarot sev kreklu sietspiedes darbnīcā Luste

Plkst. 18.30 gleznotāja Anda Lāce aicina apmeklētājus doties uz viņas darbnīcu, kurā  kopīgi ar komponistu Platonu Buravicki izpildīs performanci Kokons. Pieteikties iespējams rakstot uz e-pastu [email protected].

Vakara programma Totaldobže mākslas centrā sāksies plkst. 19.30 ar skatītāju iecienīto Dzejas slamu, kurā viens no 12 jaunajiem un talantīgajiem, profesionālajiem un iesācējiem dzejniekiem un vārda meistariem saņems 100 latu balvu no Kultūrkapitāla fonda.

Tiks atklāts arī jaunais pasākumu cikls Melnie Caurumi ar pirmo improvizāciju - uz skatuves kāps laikmetīgās, akadēmiskās un elektroniskās mūzikas pārstāvji kopīgi ar vizuālo mākslinieku no Kanādas, lai, uz vietas improvizējot, radītu jaunu unikālu skaņdarbu.

Tiem, kas vēlas apgūt tango, būs iespēja to darīt pieredzējušā Tango Nuevo pasniedzēja Aigara Stirnas vadībā.

Būs arī izdevība notestēt savas bailes radošajā mākslas laboratorijā. Tā notiek sadarbībā ar biedrību Laikmetīgās mākslas institūts, kuras vadībā tiek realizēts projekts Horizontu meklējot. Projekts iekļauts Rīga 2014 tematiskās līnijas Okeāna alkas programmā.

Varēs iepazīt igauņu peroformanču mākslinieci Sandru Jogevu, noskatīties Mika un Krista Zankovsku spoken word perfomanci, bet noslēgumā ļauties Andra Indāna (Latvijas Gāze) dinamiskajiem deju ritmiem.

Bārā Ziema sākot no plkst. 21 uzstāsies trīs izcilas latviešu grupas - Baložu pilni pagalmi, Manta un Bērnības Milicija, bet pēc tam –  DJ Sairam RiggaJungle.

VEF radošais kvartāls ir viens no aktīvākajiem, daudzkrāsainākajiem un lielākajiem jaunās kultūras punktiem Rīgā. Šī, 2013. gada, sezona ir pasludināta par Lielo Kūleni – tas nozīmē straujāku attīstību, vēl vairāk aktīvo punktu un radikālāk iedvesmojošus kultūras un izklaides pasākumus.

Līdz plkst. 19 ieeja pasākumā bez maksas, vēlāk - 3 Ls

Ieejas biļete Psaiho baiļu trasē visas dienas garumā - 9,99 Ls, bet kopā ar vakara pasākumiem pārejā teritorijā 11,99 Ls

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja