Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Bailes “De facto”

Līdzās spožajiem sižetiem par banku uzvedību krīzes apstākļos “De facto” svētdienas vakarā demonstrēja tik klaji neprofesionālu un varai izdevīgu žurnālistiku, ka negribas ticēt – tas gadījies nejauši, steigas vai reportiera muļķības dēļ. Runa ir par materiālu, kas tika veltīts 13.janvārī ieplānotajai protesta akcijai.

Katra šajā sižetā izvēlētā viedokļa paudēja galvenais uzdevums bija iebaidīt un diskreditēt ne vien akcijas rīkotājus, bet arī jebkuru potenciālo tās dalībnieku vai vismaz domās atbalstītāju. Sākumā uzzinājām, ka “tie tādi mazie 30.gadi”, bet neko jau nepanāksim, nav mums tās saprašanas un protestēšanas pieredzes. Pēc tam pūļa uzvedības speciāliste pabiedēja ar liela cilvēku skaita potenciāli bīstamo uzvedību. Policijas amatpersona solījās droši visu turēt savās rokās, jo drūmi būs – krēsla, pudeļu mētātājus grūti saskatīt, noslēgts Doma laukums un ekonomiski nelabvēlīgs brīdis. Sižeta fonā žurnāliste vēl izteica pāris pieņēmumus, kas otrdienas vakaru iezīmēja pat baisākās krāsās. Lauku iedzīvotāji, pēc viņas domām, pa ceļam autobuss spēcinājušies ar ko stiprāku, uzvedīsies neadekvāti. Otrs pieņēmums: akcijā visvairāk piedalīsies pusaudži, kas vispār parasti nav aprēķināmi. Esiet sveicināti, akcijas dalībnieki, potenciāli vardarbīgie dīvaiņi, kas neko nesaprot no protestēšanas, sadzērušies lauku ļaudis un trakojoši pusaudžu pulciņi! Lieki teikt, nekādi fakti sižetā apgalvoto neapstiprināja. Teorētiski, jā, pūlis var trakot, bet sižeta kopējā vienpusība, bailes no cilvēku aktivitātes, nebija noslēpjama. Ja LTV ziņu dienests zina ko vairāk, tad tā arī bija jāsaka, varētu būt bīstami, šoreiz jāuzmanās. Bet nē, aizvainojošu un biedējošu pieņēmumu virkne pārvēlās mums pāri. Neobjektīvs, vienpusīgs, neprofesionāls “skats no malas”, kurā neviens jautājums netika uztots tiem, uz ko šis pasākums attiecas – rīkotājiem, dalībniekiem, atbalstītājiem un argumentētiem pretiniekiem.  Tas nekas, kad politologi un antropologi, arī paši jau labu laiku brīnāmies par Latvijas tautas milzum lielo pacietību. Cik reižu neesam kaunināti par apātiju, nevēlēšanos izteikt savu viedokli, nevarīgo politisko apziņu? Nu, atkal mums LTV paziņoja, ka globāli akceptētā pulcēšanās brīvība ir dīvaina un bezjēdzīga iegriba. Absurdi un skumji! Nevienu neaicinu otrdien iet vai neiet, man vienkārši bija kauns to skatoties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja