Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Britu nedēļā Rīgā viesosies Lielbritānijas biznesa un kultūras personības

Britu nedēļā no 3. līdz 9. novembrim Rīgā viesosies dažādu jomu profesionāļi no Lielbritānijas, kas diskusijās un meistarklasēs dalīsies savā biznesa, kā arī radošās un pētnieciskās darbības pieredzē, informēja Lielbritānijas Tirdzniecības kameras Latvijā pārstāve Ivi Anna Buce.

Britu nedēļas atklāšanas dienā, 3. novembrī notiks aktuāla diskusija Uzņēmēja izaicinājums: Kā veidot zīmolus digitālā pasaulē?, kurā piedalīsies Lielbritānijā panākumus guvuši uzņēmēji - Nils Everits, kurš darbojies vairāku starptautisku uzņēmumu valdēs, un zīmolu eksperts ar ilggadēju pieredzi reklāmas industrijā Eds Vills.

Savukārt 5. novemrbī RISEBA Arhitektūras un mediju centrā lekciju un meistarklasi kino un TV nozares profesionāļiem un interesentiem vadīs britu dokumentālā kino režisors un producents ar pieredzi BBC un Discovery kanālos, Emmy balvas laureāts, ASV Kinoakadēmijas balvas nominants Martins Herings.  Viens no viņa pēdējiem darbiem producenta statusā bija filma par protesta grupu Pussy Riot (Pussy Riot – A Punk Prayer), kas 2013. gadā piedzīvoja pirmizrādi Sundance filmu festivālā. Turpat augstskolā būs iespējams noskatīties arī Britu filmu un TV akadēmijas (BAFTA) balvai nominētās 2013. un 2014. gada īsfilmas, kā arī iegriezties Globusa grāmatu tirgū, kur varēs iegādāties gan angļu valodas mācību grāmatas, gan daiļliteratūru.

Britu nedēļas noslēgumā piektdien 7. novembrī pirmo reizi Rīgā notiks Lielbritānijas vairākus gadsimtus ilgai tradīcijai veltīts izklaidējošais pasākums Gaja Foksa vakars (Guy Fawkes night), pazīstams arī kā Ugunskura nakts (Bonfire night). Gajs Fokss 1605. gadā mēģināja uzspridzināt Lielbritānijas Parlamenta ēku Londonā, bet terora akts neizdevās un viņam tika izpildīts nāves sods. Kopš tā laika katru gadu Lielbritānijā ar uguņošanu un Gaja Foksa lelles dedzināšanu uz sārta tiek atzīmēta viņa plāna izgāšanās. Britu nedēļas Gaja Foksa vakars būs tradicionāls britu pasākums, kurā būs iespēja noklausīties stāstu par Gaju Foksu, piedalīties tā lelles sadedzinšanā milzīgā ugunskurā, vērot uguņošanu un baudīt tradicionālu britu ēdienu un sildošus dzērienus. Paredzētas arī izklaides bērniem.

Visas Britu nedēļas garumā daudzos Rīgas restorānos tiks piedāvāta speciāla Britu nedēļas ēdienkarte, lai dotu iespēju iepazīt daudzveidīgo britu virtuvi. Savukārt sestdien Berga bazāra Vēsajā britu tirdziņā varēs nogaršot tradicionālas britu uzkodas, bet restorāns Viesistaba piedāvās britu kulinārās klasikas meistarklasi.

Plašāka informācija par Britu nedēļas pasākumiem šeit:

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja