Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Gada pārsteiguma kategorijā balvu Kilograms kultūras saņēmis Valmieras vasaras festivāls

Latvijas Televīzijas (LTV) un Latvijas Radio gada balvu Kilograms kultūras nominācijā Gada pārsteigums saņēmis Valmieras vasaras teātra festivāls, savukārt par gada notikumu atzīta Latvijas Nacionālā mākslas muzeja atjaunotās ēkas atklāšana, aģentūru LETA informēja LTV komunikācijas vadītāja Dace Jansone.

Mākslinieku Kristīnes Jurjānes un Ivara Miķelsona darinātas vienu kilogramu smagas, zeltītas atsvara statuetes pasniedza kopumā astoņās konkursa kategorijās - Mūzika, Kino, Teātris, Vizuālā māksla, Literatūra un grāmatniecība, Kultūras mantojums, Gada notikums un Gada pārsteigums.

Kategorijā Teātris skatītāji visvairāk balsoja par Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī iestudēto Eiripīda Mēdeju, kuras režisors ir Vladislavs Nastavševs, savukārt kategorijā Literatūra balva tika pasniegta Jāņa Tomaša dzejas krājumam Melnie darba cimdi, kas nācis klajā izdevniecībā Pētergailis.

Kategorijā Vizuālā māksla visvairāk balsu tika saņemts par Arta Nīmaņa personālizstādi Fragile Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā.

Par 2016. gada labāko muzikālo notikumu atzīts Valsts akadēmiskā kora Latvija diriģenta Māra Sirmā vadībā sniegtais Pētera Vaska 70. jubilejas koncerts Rīgas Domā, savukārt kategorijā Kino balsojumā uzvarēja režisora Viestura Kairiša biogrāfiskā drāma Melānijas hronika, kas tapusi studija Mistrus Media.

Kategorijā Kultūras mantojums balvu saņēma Raiņa un Aspazijas muzeju atjaunošana Tadenavā, Jūrmalā un Rīgā.

Žūrijas balva šogad tika piešķirta maestro Raimondam Paulam par koncertiem viņa 80. jubilejas gadā. Koncertos Pauls uz Latvijas Nacionālā teātra skatuves tikās ar operzvaigzni Elīnu Garanču un sniedza spožu koncertu kopā ar pasaulslaveno diriģentu Marisu Jansonu un Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri Lielajā ģildē.

Top komentāri

TrollisJT
T
Jauks pasākums. Bagātīgi dzirdēju no kultūras cilvekiem "kad", tā vietā lai teiktu "ka". Arī VISS TAS kladzināja bieži , bet aitām raksturīgo "ē-ē-ē-ē" dvesa katrs otrais runātājs...saKA KA tas esot tāds stils. Jā un raugoties uz pasākuma vadītāju bija iespēja uzminēt, vai vienu izmēru par mazā žakete un bikses dzīvojušies pa veļas mašīnu vieni paši, vai kopā ar to valkātāju.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja