Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Gaismas festivāls "Staro Rīga" izgaismos pilsētas parkus

Gaismas festivāla "Staro Rīga" laikā no 14. līdz 18.novembrim tiks izgaismoti Rīgas parki. Festivāla piecās dienās tiks izgaismoti vairāk nekā 30 pilsētvides objekti, rosinot ieraudzīt pazīstamas vietas jaunā gaismā. "Staro Rīga" liks mirdzēt ne tikai tiltiem un ēku fasādēm, bet arī Rīgas laukumiem un parkiem. Tiks radīti arī vairāki gaismas objekti, kuri bagātinās naksnīgo Rīgu un radīs iedzīvotājiem valsts dzimšanas dienai atbilstošo svētku sajūtu.

Iecerēts, ka Vērmanes dārzs pārvērtīsies par gaismas rotaļu laukumu, kurā parka koki un skulptūras spēlēs paslēpes ar apmeklētājiem, atklājoties skatienam tikai brīžos, kad kāds ienāks sensoru darbības zonā – vieni objekti reaģēs uz kustību nelielā rādiusā, citi – no tālākas distances. Intriģējoša un sirreāla atmosfēra, ko radīs Vērmanes dārza teritorijā izvietotie dažādu krāsu sfēriskie gaismas kupoli, muzikālais noformējums – pilsētas un dabas skaņu sintēze, piešķirs Vērmanes dārzam jaunu, īpašu valdzinājumu.

Bastejkalna kokos ievīsies domu ligzdas. Pieci objekti jeb "Domu ligzdas", kas ar dabai draudzīgu pieeju tiks izvietoti kailajās lapotnēs, svētku vakaros rosinās gaišas domas, aicinās padomāt par Latviju, par brīvību un par pamatvērtībām, kas nereti tiek piemirstas ikdienas steigā. Lielākais no objektiem atradīsies centrā pie ūdenskritumiem Brīvības bulvāra pusē, pārējie vairāk uz Bastejkalna pusi – gan kanālmalā, gan Zigfrīda Annas Meirovica bulvāra pusē, gan pašā Bastejkalna virsotnē.

Pārvērtības piedzīvos arī Operas skvēra strūklaka, kas tiks pārveidota par milzīgu suvenīru, izmantojot caurspīdīga materiāla kupolu, mainīgu apgaismojumu un sniegpārslu puteni imitējošu gaisa plūsmu.

Gaismas festivāla apmeklētājiem tiks piedāvāti trīs pastaigu maršruti pa kanālmalu un tai piegulošajiem parkiem, Rātslaukumu, Līvu laukumu, Doma laukumu un Vērmanes dārzu. Pastaigu maršruti un lielākā daļa objektu visas festivāla dienas būs pieejami no pulksten 18 līdz 23. 18.novembra vakarā festivālu noslēgs Latvijas 90 gadu jubilejai veltīts multimediāls gaismas priekšnesums Daugavmalā.


Gaismas festivāls "Staro Rīga" notiek pēc Rīgas domes iniciatīvas, iesaistoties uzņēmumiem un radošām personībām, kas vēlas dot savu artavu kopīgas svētku sajūtas veidošanā. Festivālu organizē Rīgas domes Kultūras departaments sadarbībā ar producentu kompāniju "Untitled", vadošajiem Latvijas gaismas un video māksliniekiem, pasākumu organizatoriem un mākslinieku grupām.

Pilns "Staro Rīga" programma

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja