Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Geišas autobiogrāfija

Apgāds „Tapals” izdevis Mineko Ivasaki un Rendas Braunas grāmatu „Geiša – mana dzīve”. Tas ir biogrāfisks darbs, kas sniedz izpratni par geišu dzīvi – ļoti senu un savdabīgu Japānas kultūras, dzīvesziņas un sabiedrības audzināšanas daļu. Divdesmit piecus gadus Mineko dzīve bija veltīta profesijai, kas prasīja grūtu darbu un stingru disciplīnu, bet sniedza arī bagātīgu gandarījumu.

Bērnībā Mineko apguva geišu uzvedības etiķeti un valodu, kā arī Japānas dejas un mūzikas seno mākslu. Viņa apbūra karaļus un prinčus, rūpniecības magnātus un izklaides industrijas gigantus, un daži no tiem kļuva par tuviem draugiem. Ar savu lielo lepnumu un apņēmību Mineko kļuva par vienu no slavenākajām geišām Japānas vēsturē. Divdesmit deviņu gadu vecumā Mineko pieņēma lēmumu: aiziet no darba, apprecēties un atklāt patiesību. "Geišu dzīvi apvij daudz noslēpumu un par to ir daudz nepareizu priekšstatu. Ceru, ka mans stāsts palīdzēs izprast, kāda tā patiesībā ir, un kalpos arī kā vēstures liecība par šo unikālo Japānas kultūras daļu", raksta Mineko, viena no pēdējām šīs tagad jau izzūdošās mākslas meistarēm. “Viņas patiesais stāsts vēsta par skaistumu un varonību, par laiku un kultūru, kas reti tiek atklāti Rietumu pasaules acīm,” - tā apgāds.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja