Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Japānas lielās industrijas interesējas par Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu

EU-Japan Fest Japan Committee ir 1992. gadā Japānā dibināta nevalstiska organizācija, kuras  mērķis ir veicināt Japānas iedzīvotāju interesi iepazīties ar starptautiskiem mākslas un sociāli nozīmīgiem pasākumiem Eiropā, it īpaši, ar ikgadējām Eiropas kultūras galvaspilsētām un to pasākumu programmu. Kopš 1993. gada, kad Eiropas kultūras galvaspilsēta bija Antverpene (Beļģija), organizācija regulāri aicina Japānas iedzīvotājus interesēties par kultūras notikumiem Eiropā. 
Komitejas ģenerālsekretārs Shuji Kogi (Šuji Kogi) ieradīsies Rīgā, lai piedalītos 16. novembra forumā un dibinātu sadarbību ar Rīgu kā 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētu. Forumā bijušās, esošās un topošas kultūras galvaspilsētas runās par savu pieredzi un nākotnes plāniem: 2010. gada Pēča (Ungārija), 2011. gada Tallina (Igaunija) un Turku (Somija), 2013. gada Marseļa (Francija), 2014. gada Rīga un Ūmeo (Zviedrija), kā arī 2018. gada kandidātpilsēta Valeta (Malta) pārstāvji.

EU-Japan Fest Committee organizācijas vadītāji ir divi bijušie Japānas ministru prezidenti, tā dalībnieki un dibinātāji ir Japānas vadošo industriju pārstāvji un vairāku Eiropas valstu vēstnieki Japānā. Organizācijā sastāv, piemēram, tādi Japānas lielo industriju zīmoli kā Mitsubishi, Nippon Airways, Toyota, Fuji Xerox, Panasonic un citi.

Forumu otro gadu rīko Nodibinājums Rīga 2014, kura atbildībā ir Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas sagatavošana 2014. gadā.  Šī gada foruma īpašais akcents ir Rīgas radošo kvartālu performances, kā arī jauns pētījums par radošajiem kvartāliem pilsētā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja