Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Jau piekto gadu Rīgā norisināsies laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāls Re Rīga!

No 23. līdz 25.augustam Rīgā notiks laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāls Re Rīga!, kad pāris dienu laikā varēs redzēt daudzveidīgu cirku, sākot no vizuālas maģijas pilnas izrādes līdz ar akrobātikas palīdzību izstāstītam stāstam ASV, Somijas, Dānijas, Francijas, Zviedrijas un Igaunijas mākslinieku izpildījumā; izrādes būs gan iekštelpās gan arī pilsētvidē.

Festivāls tiks atklāts otrdien, 22.augustā ar divām work in progress izrādēm LKA Teātra mājā Zirgu pasts. Plkst.19 notiks festivāla organizētā konkursa Baltijas jaunajiem talantiem uzvarētāja — igauņu trupas Carousel Company izrāde Carousel Night. Kā otro skatītājiem būs iespēja noskatīties festivāla pirmo producēto izrādi ar horeogrāfes Agneses Vanagas (Latvija) un cirka mākslinieku Grētes Grosas (Igaunija), Juhas Matti Eskelinena (Somija) piedalīšanos – projekts tapis VKKF mērķprogrammas Kultūras skolas soma ietvaros sadarbībā ar VSIA Rīgas Cirks. Izrāde Citroni un medus stāsta par draudzību, priekiem, skumjām un ikdienišķām dzīves situācijām. Abas izrādes ir bez maksas.

Festivāls notiek piekto gadu — šo gadu laikā laikmetīgā cirka un ielu mākslas izrādes ir kļuvušas par tradīciju, par Rīgas kultūras zīmi. "Festivāls ir attīstījies mērķtiecīgi ar domu ne tikai aicināt skatīties un priecāties, bet arī iepazīt, padomāt un saprast. Prieks par sadarbību ar Rīgas cirku, kas arī sācis domāt mūsdienīga cirka, izglītota un iesaistīta skatītāja virzienā," saka Re Rīga! festivāla mākslinieciskais direktors Mārtiņš Ķibers.

Šī gada jaunums  — pēc katras no izrādēm, kas notiks koncertzālē Palladium, notiks sarunas ar izrādes māksliniekiem. Īpaši plaša šogad būs arī meistarklašu programma — viesmākslinieki jomas profesionāļiem vadīs meistarklases kopumā 35 stundu garumā par dažādām tēmām, piemēram, akrobātiku, mītu izspēli un videoprojekciju izmantošanu izrādes scenogrāfijā.

Īpaši cirka izrādēm iekārtotajā koncertzālē Palladium festivālā tiks izrādītas: somu trupas WHS maģijas un iluzionisma caurvītā izrāde Ardievas, neganta mānīšanās un gaisa akrobātika dāņu un franču mākslinieku izpildījumā izrādē 100% cirks un festivāla noslēgumā —  patiesības meklējumi ekstravagantās, šobrīd vienas no pasaulē pazīstamākās ASV trupas Ricochet izrādē Dūmi un spoguļi.

Gan festivālā, gan pirms tam Rīgā būs skatāmas vairākas izrādes pilsētvidē. Somijas —  dueta Kate & Pasi oriģinālā un humora pilnā ielas izrāde visai ģimenei Attiecības par "attiecību kārtošanu" ar akrobātikas palīdzību tiks izrādīta trīs festivāla vakarus plkst.18 laukumā uz Kaļķu un Vaļņu ielu stūra.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja