Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Jaunās mājas

Ir māju sajūta — 28.jūlijā uz trotuāra pie Tērbatas ielas 28 nama teica Gaļinas Poliščukas Teātra observatorijas aktieri. Pirms vairākiem gadiem dibinātā teātra grupa atradusi savas mājas — jau 2.septembrī jaunais teātris durvis vērs skatītājiem, bet šonedēļ performancē "uz ielas" aktieri un režisore stāstīja, ko piedāvās interesentiem Observatorijas jaunajā dzīves posmā. Tiek solīts meklējošs, laikmetīgs teātris.

Telpas — divas nelielas zālītes, pa 50 sēdvietām katrā — tiks atklātas ar G.Poļiščukas izrāžu retrospekciju. Vispirms Mēs, tad — Aukstuma potes. Pirmā sezonas pirmizrāde iecerēta novembrī — G.Poļiščukas iestudētais T.Viljamsa 632. Ilgu tramvajs. Teātrī strādās arī Pēteris Krilovs, kas veidos izrādi Tuvākā pilsēta pēc M.Ivaškeviča darba motīviem. Spēkus režijas profesijā izmēģināšot G.Poliščukas aktieri — Andris Bulis iestudēs K.Mūlmana Puika karavīrs, pa izrādei veidos Rēzija Kalniņa un Santa Didžus. Savukārt G.Poļiščuka pavasara pusē veidos projektu Par manu mammu un par mani, kas 2008./2009.gada sezonas repertuārā nosaukts par aktieru "rakstīdēm".

Savā ziņā paradoksāli, ka jaunā teātra pieteikums rīkots uz ielas. Teātra radošo ideju manifestā, ko pirmdienas vakarā skrejlapu veidā teātra cilvēki dalīja garāmgājējiem, taču rakstīts: "Mēs nevēlamies piepildīt zāli ar garāmgājējiem." Ideja piesaista — gan garāmgājējus, kas drūzmējas, lai paskatītos, ko uz nelielās platformas dara Observatorijas pamatsastāvs R.Kalniņa, S.Didžus, Karīna Tatarinova un A.Bulis, gan "savējos". Jaunajam G.Poļiščukas projektam — vēlmei rudenī teātrī pieņemt "2.studiju" jeb cilvēkus, kas vēlētos kļūt par aktieriem, pirmie interesenti atsaucas jau improvizētajā pasākumā. Garāmgājēji savukārt aktieru stilizētajās kustībās noskatās gan ar interesi, gan nosodījumu.

Observatorija publikai iecerējusi tuvoties dažādos veidos — arī regulāri rīkojot tikšanās ar aktieriem un savās telpās uzņemot disputu klubu, kura pieteiktās tēmas variējas no ufoloģijas līdz medību tēmai krievu literatūrā. Jaunajā sezonā tiek solīta publiska "teātra arheoloģija" — dienasgrāmata, ko publicēs pirms pirmizrādes, ļaujot iepazīties ar mēģinājumu gaitu, radošās grupas meklējumiem. Starp citu, pirmie ieraksti publiskā telpā jau ierakstīti — pie teātra ēkas sienas parādījies ziņu dēlis, uz kura katrs garāmgājējs ik dienu varēšot lasīt, kas Observatoriju nodarbina šodien.

Zane Radzobe

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja