Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Jūrmalas dome: Par nomas atlaidēm "Undīnei" varēs lemt tikai pēc nomas līguma noslēgšanas

Svētdien, 21.martā plkst.15:03 pasaku mājā "Undīne" tiks svinēti Pavasara Vienādību svētki. Taču šoreiz svētkiem būs arī rūgtena piegarša - "Undīnes" pastāvēšana ir apdraudēta, jo Jūrmalas dome esot piedāvājusi neizpildāmus jaunā zemes un telpu nomas līguma nosacījumus, uzskata tās uzturētāji biedrība SO "Zaļais ordenis pasaku māja "Undīne"". Jūrmalas dome (JD) gan norāda, ka "Undīne" jau līdz šim saņēmusi finansējumu, kā arī ievērojamas atlaides nomas maksai (līdz pat 95%), taču par jaunajām atlaidēm varēs spriest tikai pēc jaunā līguma noslēgšanas.

Kā portālam Diena.lv pastāstīja "Undīnes" pārvaldnieks Inguss Zālītis, ir beidzies iepriekšējais zemes un telpu nomas līgums ar Jūrmalas domi, un jaunais līgums ir ar sabiedriskai bezpeļņas organizācijai neizpildāmiem noteikumiem. Ja agrāk maksa par telpu un zemes īri bijusi simboliska, turklāt saņemtas arī dotācijas no Jūrmalas domes kā pilna laika kultūras namam, jaunais līgums paredz, ka par īri vien ik mēnesi būs jāmaksā Ls 400, stāstīja "Undīnes" izveidotājs. I. Zālītis atzina, ka bezpeļņas kultūras namam šī summa ir nesamaksājama. Taču pagaidām viņš ir noskaņots optimistiski - notiekot sarunas ar Jūrmalas domes deputātiem, un, iespējams, jaunā līguma nosacījumi varētu tikt mainīti. "Saredzu, ka mēs varētu mēģināt apmaksāt Ls 100 mēnesī," pārliecināts ir I.Zālītis.

Savukārt JD portālam Diena.lv norādīja, ka "lai Jūrmalas pilsētas dome lemtu par zemes nomas maksas atlaides piešķiršanu SO "Zaļais ordenis pasaku māja "Undīne" ir jāizpilda 2010.gada 11.februāra lēmums Nr.171.- jānoslēdz nomas līgums par zemi un telpām." Turklāt katru gadu Jūrmalas pilsētas dome SO "Zaļais ordenis pasaku māja "Undīne" jau tika piešķīrusi atlaides zemes nomas maksai no 25% līdz pat 95% apmērā. JD arī norādīja, ka samazināta zemes nomas maksa - ja 2009.gadā tā bijusi Ls 489.89 + PVN, tad jaunajā līgumā, kura darbība paredzēta līdz 2011.gada februārim zemes nomas maksa noteikta Ls 227.47 + PVN.

Pasaku māja "Undīne" un dabas un mitoloģijas parks "Pūķu zeme" pastāv jau piecpadsmit gadus. Tā ir nekomerciāla, visai sabiedrībai bez ieejas maksas pieejama teritorija, kurā tiek veidots ekoloģiskās un etnogrāfiskās izglītības komplekss, kurā radoši darboties, mācīties un atpūsties aicināti visdažādāko vecumu, tautību un sociālo slāņu cilvēki. Pēdējo 15 gadu laikā "Undīnē" notikuši neskaitāmi folkloras pasākumi, koncerti, radošās darbnīcas, literārie pasākumi, apkārtējās dabas sakopšanas talkas, meditācijas nodarbības un mākslas darbu izstādes. Tā vienmēr ir bijusi vieta, kur ikviens var patverties bez kaitīgu vielu un negāciju klātbūtnes - alkohola un citu apreibinošu vielu lietošana "Undīnē" vienmēr bijusi aizliegta.

Pavasara Vienotības svētkos, kas notiks "Undīnes" atbalstam, varēs nodarboties ar dažādām aktivitātēm, to skaitā bultu šaušanu, šūpolēm, spēlēm un rotaļām, eko-etno plāceņu cepšanum, kā arī piedalīties keramikas, ādas apstrādes, mezglošanas un citās radošajās darbnīcās.

Svētkos uzstāsies Imants Daksis, Helēna Kozlova un "Levīti", folkloras kopa "Arba", folkloras deju kopa "Dandari", seno tradīciju kopa "Silavoti", folkloras kopa "Laukampāri", eksotisko deju centra "Alegria" Dienvidindijas tradicionālo deju grupa "Bharatnatjam", īru deju grupa "Moonlight Dancers", viduslaiku mūzikas grupa "Obscurus Orbis", folkloras grupa "Rudzi", neo-etno mūzikas grupa "Dvēseļu takas", Austrasbērnu mūzikas grupa "Trīsriteņu kvadracikls".

Vakarā paredzēta sadziedāšanās maģiskās noskaņās. Visi svētku dalībnieki aicināti līdzi paņemt pa svecei, kā arī Lieldienu olas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja