Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Kā cīnīties ar čakarētājiem

Stāsts īsumā ir, kā  smejies, vairāk kā fantastisks.

Puiši no t.s. lauku muzikantu bandas jeb vokāli instrumentālā ansambļa Maksvela dēli lidoja no savas Kanādas, hm, laukiem uz vieskoncertu citos laukos – Amerikas Omeregā. Lidoja ar galveno ASV lidmašīnu kompāniju, bēdīgi slaveno United Airlines, kura ik pa brīdim brēc, ka tūlīt tūlīt bankrotēs un valdība šiem – žviukc! – iegrūž atkal kādus miljoniņus, lai tik nebankrotē. Jo – kas tad lidos pa Amerikas laukiem?

Bet ne par to stāsts. Sons of Maxwell līderis – ģitārists un dziedātājs Deivs Kerols – kā jau kārtīgs un apzinīgs pilsonis nodeva bagāžā rūpīgi iepakotus instrumentus, pretī no United Airlines saņemdams kvītiņu, ka ar šo bagāžu viss būs O.K. – un vēl par to "O.K." samaksāja labu naudiņu.

Mūziķu brandža gan jau pārsēšanās punktā Čikāgā pa iluminatoriem vēroja, cik brutāli tiek pārkrāmēta pasažieru bagāža, bet – ja jau viņiem ir apmaksāts pakalpojums un vēl kvītiņa no United Airlines par "fragile" (trauslas) kravas transportēšanu, tad tak tiešām visam jābūt O.K.

Liels bija mūziķa pārsteigums, kad galapunktā viņam izsniedza noslepkavotu instrumentu - salauztu ģitāru (precizēsim – tā ģitāra maksāja 3500 USD). Vēl lielāks bija pārsteigums, kad United Airlines atteicās samaksāt par nodarīto skādi (vai pieļaut jelkādu citu – materiālu vai finansiālu - kompensāciju par sabojāto instrumentu). Deivs Kerols veselu gadu cīnījās ar birokrātiem no United Airlines, rezultātā gandrīz vai sanāca tā, ka Deivs pats ir vainīgs pie savas ģitāras nāves, uzticot to United Airlines, un kompensāciju vajadzētu muziķim samaksāt "cietušajai" aviokompānijai nevis otrādi. Deiva nervi birokrātiskajā ellē neizturēja un viņš apsolīja... atriebties United, uzrakstot par šo gadījumu dziesmu. A ko United? Neko – aviokompānijas kelrki vien pagrozīja pirkstus pie deniņiem.

Bet Deivs ņēma un arī  sacerēja dziesmiņu (tā ir šeit: http://www.youtube.com/v/5YGc4zOqozo&color1 ).

Varētu padomāt - smieklīgi!

Bet rezultāts ir tāds, ka Sons of Maxwell ir ļoti populāra šļāgergrupa Ziemeļamerikā  un tieši mākslinieku popularitāti nebija ņēmuši vērā United birokrāti.

Dziesma United Breaks Guitars, ko zēni "izkāra" YouTube, nedēļas laikā tika aplūkota/noklausīta divarpus miljonu (!) reižu, aviokompānijas United Airlines priekšniecība uz ceļiem rāpo Deiva priekšā un lūdzas, lai viņš pieņem desmitkārtīgu naudas kompensāciju par sabojāto instrumentu plus vēl dāvanas – iespējas gadu grupai lidot ar UA par brīvu.

Par to, ka Deivs piekristu aizvākt no Jūtrubas dziesmu un "izdzēst" 130 000 komentārus, kuros citi, pārsvarā sašutušie, United pasažieri stāsta savus bēdīgos piedzīvojumus ar šo kompāniju, par tās "servisu" u.t.t., vairs pat nav runas.

Ko mums no tā būs mācīties?

Varbūt nosūtīt šo blogu (vai vismaz dziesmiņu) uz kādu labi zināmu mazas Eiropas valstiņas privāti-nacionālo aviokompāniju? Tā sakot, brīdinājuma joks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja