Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

KDi iesaka: Adrenalīna deva

Kultūras Diena un Izklaide iesaka spilgtākos nedēļas notikumus

Kairinoša muskuļu deja

Jaunajam Alanam Dieva vietā ir Zirgs. Equus. Mīlētāju maigums, kairinoša muskuļu deja, salda sviedru smarža un traukšanās pilnos auļos pusnaktī. Patoloģisks valdzinājums, seksuāla apsēstība, dievišķa pielūgsme un rituāls upuris. Taču dievi ir greizsirdīgi un atriebīgi… Dailes teātrī notiks slavenās Pītera Šefera psiholoģiskās drāmas Equus pirmizrāde Lauras Grozas-Ķiberes režijā. Alana Strenga lomu atveidos Dainis Grūbe. Viņa partneri izrādē būs Lauris Subatnieks, Juris Žagars, Indra Briķe, Kristīne Nevarauska, Ieva Segliņa, Dainis Gaidelis, Gints Andžāns un Ērika Eglija. 2007. gadā lugas Equus jauniestudējumā Londonas Vestendā galveno lomu atveidoja Daniels Redklifs, vēlāk viņš to spēlēja arī Ņujorkas Brodvejā.

Equus

Dailes teātrī Mazajā zālē 17., 18., 23., 24.V plkst. 18. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 14–16  

*** 

Tālās gaismas spēks

Savas devītās koncertsezonas noslēgumā Valsts kamerorķestris Sinfonietta Rīga diriģenta Normunda Šnē vadībā uzstāsies kopā ar krievu izcelsmes beļģu vijolnieku Marku Buškovu. Viņš spēlēs solo Pētera Vaska vijoļkoncertā Tālā gaisma. Vēl programmā skanēs Volfganga Amadeja Mocarta Adagio un fūga dominorā, Fēliksa Mendelszona Trešā simfonija un Rīgā dzīvojošā amerikāņu komponista Džekina Pusona Murmurations.

Sinfonietta Rīga

Lielajā ģildē 14.V plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–25  

*** 

Jāredz!

No 17. līdz 20. maijam Liepājas teātris viesosies Nacionālajā teātrī ar trim izrādēm: Džordža Orvela romāna 1984 iestudējumu un mūziklu Piafa (abu izrāžu režisore Laura Groza-Ķibere), kā arī režisora Konstantīna Bogomolova jaunāko darbu Mans blasters ir izlādējies.

Liepājas teātris

Viesizrādes Nacionālajā teātrī 17.–20.V. Biļetes Biļešu paradīzē EUR 6–30  

*** 

Verdi Rekviēms Cēsīs

Pirms došanās uz Parīzi Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) Andra Pogas vadībā atskaņos Džuzepes Verdi Rekviēmu Vidzemes koncertzālē Cēsis. Koncertā piedalīsies Valsts akadēmiskais koris Latvija, soprāns Liene Kinča, bass Rihards Mačanovskis, krievu mecosoprāns Oļesja Petrova un itāļu tenors, pieredzējis Verdi mūzikas interprets Džordžo Berrudži.

LNSO

Vidzemes koncertzālē Cēsis 15.V plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–25  

*** 

Sliktāk nevar? Var!  

Režisors Dž. Dž. Džilindžers Dailes teātrī iestudējis Reja Kūnija un Maikla Kūnija komēdiju Reāli sliktie puiši. Toms (Kaspars Zāle) un Linda (Dārta Daneviča) gatavojas adoptēt bērnu. Viņi ir izstudējuši visu, kas attiecas uz drošības noteikumiem: elektroierīcēm, pirmās palīdzības aptieciņām, saldumiem un durstīgām puķēm. Šī ir laimīgākā diena viņu dzīvē. Vai arī tā tāda būtu, ja Toma brāļi nebūtu nolēmuši palīdzēt. Šīs palīdzības rezultātā sākas juceklis ar nelegāliem imigrantiem, kontrabandas cigaretēm un nozagtu līķi. Sliktāk taču vairs nevar būt? Var gan! Lomās: Aldis Siliņš, Inita Dzelme, Juris Bartkevičs, Artis Robežnieks, Sarmīte Rubule un Gints Grāvelis.

Reāli sliktie puiši

Dailes teātra Lielajā zālē 15.V plkst. 19; 16., 17., 23., 24.V plkst. 18. Biļetes Biļešu paradīzē EUR 5–22  

*** 

Adrenalīna deva

Nacionālajā teātrī gatavojas iepriecināt skatītājus ar Valda Zilvera un Jura Hirša mūziklu Bāskervilu leģenda, kurš tapis pēc Artura Konana-Doila šausmu romāna motīviem. To iestudējis Edmunds Freibergs. Bāskervilu suņa rēga padarītā nozieguma izmeklēšanā iesaistās Šerloks Holmss un doktors Vatsons. Lomās: Egils Melbārdis, Ainārs Ančevskis, Mārcis Maņjakovs, Dita Lūriņa, Juris Hiršs.

Bāskervilu leģenda

Nacionālajā teātrī 14., 15., 25., 26., 28., 29.V plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 3–22 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja