Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

KDi iesaka: Asinis, cukurs, sekss, maģija!

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Asinis, cukurs, sekss, maģija!

Šovakar Lucavsalā notiks viens no grandiozākajiem brīvdabas rokmūzikas koncertiem – Daugavas krastā uzstāsies amerikāņu grupa Red Hot Chili Peppers. Tā sagādās fantastisku fankmūzikas un roka sajaukumu ar improvizācijas pieskaņu. RHCP izpildīs jaunākā albuma The Getaway dziesmas, kā arī savu labāko disku Blood Sugar Sex Magik, Californication un Stadium Arcadium hitus. Izgājuši cauri visiem dzīves pārbaudījumiem, RHCP mūziķi, iesoļojot sestajā gadu desmitā, uz skatuves uzvedas aktīvāk un draiskāk nekā jaunieši no Carnival Youth, kuri spēlēs pirms RHCP. Šovs pulcēs aptuveni 30 000 skatītāju.

Red Hot Chili Peppers

Lucavsalā 27.VII plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 69–249

***

 

Džezā tikai zvaigznes

Šovakar kinoteātrī Splendid Palace notiks festivāla World Jazz koncerts, kurā krievu saksofonists Igors Butmans, Grammy laureāte amerikāņu dziedātāja Petija Ostina un Maskavas džeza orķestris piedāvās Ellas Ficdžeraldas 100 gadu jubilejai veltītu programmu. Rīt koncertā Arēnā Rīga uzstāsies itāļu soulmūzikas dziedātājs Mario Bjondi un trīskārtējais Grammy laureāts amerikāņu džeza ģitārists Džons Skofīlds.

World Jazz

Kinoteātrī Splendid Palace 27.VII plkst. 19, Arēnā Rīga 28.VII plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 18,60–250

***

 

Ģimene

Svētdien, 30. jūlijā, Dzintaru koncertzālē notiks pianistu Osokinu dinastijas koncerts. Tēvs Sergejs Osokins un dēli Andrejs un Georgijs Osokini negaidītos pārlikumos atskaņos Vivaldi, Mocarta, Brāmsa, Šopēna, Rahmaņinova un Ravela mūziku.

Trīs Osokini

Dzintaru koncertzālē 30.VII plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 15–50

***

 

Veltījums dejotājam

Cēsu Mākslas festivālā notiks baleta premjeram Aleksejam Avečkinam (1976–2013; attēlā) veltīts vakars. Katram programmā iekļautajam numuram ir saistība ar viņa talantu un darbību. Koncertā dejos Elza Leimane, Margarita Demjanoka- Skuteļska, Baiba Kokina, Viktorija Jansone, Jolanta Lubēja, Sabīne Guravska, Sergejs Neikšins, Raimonds Martinovs, Arturs Sokolovs un Kārlis Cīrulis.

Baleta vakars

Vidzemes koncertzālē Cēsis 29.VII plkst. 20

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–16

***

 

Bez liekiem vārdiem 

Fonda Mākslai vajag telpu Vasaras mājā Kalnciema ielā notiks Andra Eglīša personālizstāde Radi, draugi, paziņas. Tā iekļauta pasākumu ciklā Ārup. Andris Grinbergs, un tajā tiks eksponēta iepriekš neizstādīta gleznu sērija. Tas ir pirms vienpadsmit gadiem radīts darbs, ko autors dēvē par "lauka pētījumu" – savu laikabiedru tipoloģijas fiksēšanu. Andris Eglītis atzīst, ka interesantākais šīs sērijas tapšanā ir bijis pats kopā būšanas laiks ar portretējamiem, bez runāšanas. "Šis ir aizkustinošs un vienlaikus ne pārāk sentimentāls laika, cilvēku un manis paša dokuments. Tas ietver arī manas attiecības ar Grinbergu, tas ir tā laika vaibsts," piebilst Andris Eglītis.

Andris Eglītis

Izstāde Radi, draugi, paziņas.

Fonda Mākslai vajag telpu Vasaras mājā 27.VII–6.VIII

***

 

Kolekcijas pērles

Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā būs skatāma mecenātu Jāņa un Dinas Zuzānu kolekcijas izstāde TOP no top, kas piedāvās Latvijas mākslas pārskatu neierastā interpretācijā, uzsverot privātās kolekcijas tapšanu kā nebeidzamu procesu. Ekspozīcijā apvienotas gleznas, skulptūras, grafikas, fotogrāfijas, video un instalācijas – kopumā ap 200 darbu, kas radīti no XIX gadsimta līdz 2017. gadam.

Izstāde

TOP no top

LNMM 29.VII –17.IX

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja