Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

KDI iesaka: Džezs un klasika ar draugiem

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Koncertsēriju Baltijas muzikālās sezonas, kuru atklāja maestro Rikardo Muti un viņa vadītā Luidži Kerubīni orķestra koncerts, turpinās ievērojamais, visā pasaulē pieprasītais krievu pianists Deniss Macujevs. Viņš uzstāsies Dzintaru koncertzālē ar divām programmām. Sestdien, 1. jūlijā, pianists muzicēs kopā ar simfonisko orķestri. Skanēs Pētera Čaikovska Pirmais koncerts klavierēm ar orķestri un Džordža Gēršvina Rapsodija blūza stilā. Svētdien, 2. jūlijā, Deniss Macujevs izpaudīsies citā žanrā – koncertā Džezs ar draugiem viņam pievienosies džeza mākslinieki Andrejs Ivanovs (kontrabass) un Aleksandrs Zingers (sitaminstrumenti).

Deniss Macujevs

Dzintaru koncertzālē 1.VII plkst. 19.30; 2.VII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–75

***

 

Nakts meditācija

Introvertās mākslas festivālā Ad lucem uzstāsies spožais britu čellists Metjū Bārlijs. Piektdien, 30. jūnijā, fon Stricka villā viņš sniegs astoņu stundu koncertu Nakts meditācija, kurā skanēs Johana Sebastiana Baha, Arvo Perta, Džona Metkāfa un citu autoru mūzika, kā arī Metjū Bārlija improvizācijas akustiskajam, elektriskajam čellam un elektronikai. Programmu papildinās saspēle ar pianistu Juri Žvikovu.

Metjū Bārlijs

K. K. fon Stricka villā 30.VI plkst. 22

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 25

***

 

Liesmas

Galerijā Māksla XO atklāta lietuviešu gleznotāja Jona Gasjūna izstāde Neliela retrospekcija par apsēstību. Viņa darbus izceļ autortehnika – pāri gleznām mākslinieks zīmē ar kvēpiem un dūmiem no sveces liesmas, uz audekla velkot it kā gaistošas, trīsuļojošas līnijas.

Jons Gasjūns

Galerijā Māksla XO līdz 25. jūlijam

***

 

Sajūtiet ritmu!

Septiņpadsmito reizi notiek festivāls Rīgas ritmi, kas līdz 1. jūlijam piedāvās vairāk nekā 20 koncertus septiņās norises vietās. Galvenie vakara koncerti šoreiz skanēs Rīgas Doma dārzā. Tajos muzicēs mākslinieki no Brazīlijas, Kubas, Itālijas, ASV, Latvijas, Grieķijas un Francijas. Dalībnieku vidū būs tādas prominences kā, piemēram, amerikāņu blūza izpildītāja Rūtija Fostere.

Rīgas ritmi

Līdz 1. jūlijam

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–45

www.rigasritmi.lv

***

 

Diskusija var sākties

Apziņas eksperimenti, darbnīcas, performances, spēles, diskusijas, izrādes un grēksūdzes – to visu piedāvās Sarunu festivāls Lampa, kas 30. jūnijā un 1. jūlijā notiks Cēsīs. Programmā – vairāk nekā 200 pasākumu. "Atmosfēras ziņā tie ir salīdzināmi ar jaudīgu rokfestivālu, satura ziņā – ar vēl nepieredzētu konferenci. Politiķi, uzņēmēji, žurnālisti un lēmumu pieņēmēji, rakstnieki, reperi, mākslinieki, filosofi un garīdznieki – Lampā būs visi," saka festivāla direktore Ieva Morica. Izglītība, veselība, vide, politika, valsts pārvalde un drošība, reģionālā attīstība, ekonomika, kultūra – šīm tēmām tiks pievērsta uzmanība festivālā.

Festivāls Lampa

Cēsu pils parkā 30.VI –1.VII

Ieeja bez maksas

www.festivalslampa.lv

***

 

Trīs vakari Jūrmalā

No 3. līdz 5. jūlijam Dzintaru koncertzālē notiks Hermaņa Brauna fonda rīkotais festivāls Artissimo. To atklās vijolnieks Vadims Repins un Tatarstānas republikas Valsts simfoniskais orķestris. Citi notikumi – mecosoprāna Irinas Dolženko un pianistes Innas Davidovas krievu kamermūzikas programma, Japānas bundzinieku ansambļa Taiko Drummers uzstāšanās un koncerts Viva operetta!.

Artissimo

Dzintaru koncertzālē 3.– 5.VII

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 7–150

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Solījumi jāpilda

Jācer, ka arī Austras balvu ieguvusī grupa kuba pildīs doto solījumu vēl kādreiz – kaut pēc pieciem gadiem – sanākt kopā pilnā sastāvā un uzspēlēt

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja