Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +19 °C
Apmācies
Piektdiena, 13. septembris
Iza, Izabella

KDi iesaka: Klavierkoncerts kreisajai rokai

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Festivāls. No 23. līdz 25. augustam Rēzeknē notiks desmitais Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) festivāls ģimenēm un draugiem LNSO vasarnīca, kas piedāvās augstvērtīgus un aizraujošus notikumus lieliem un maziem klausītājiem. Festivāla vakara koncertos 24. un 25. augustā uzstāsies LNSO (Gustava Mālera Trešo simfoniju diriģēs Andris Poga, etnodžeza programmu – Jānis Stafeckis), savukārt 23. augustā būs dzirdams Lietuvas Valsts simfoniskais orķestris diriģenta Ģintara Rinkeviča vadībā – šajā programmā pianists Luks Geņušs atskaņos Morisa Ravela Klavierkoncertu kreisajai rokai, varēs dzirdēt arī Mikalojus Konstantina Čurļoņa Prelūdijas (pārlikumā simfoniskajam orķestrim) un Ludviga van Bēthovena Piekto simfoniju. 

LNSO vasarnīca
Latgales vēstniecībā Gors 23.–25.VIII
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–48

***

Albuma prezentācijas koncertā Instrumentu mūziķi vēlas būt tuvāk klausītājiem. Publicitātes foto

Popmūzika. Šodien Rīgas cirkā notiks grupas Instrumenti albuma Runā Rīga prezentācijas koncerts. Atšķirībā no 26. oktobrī Arēnā Rīga gaidāmā lielā šova šajā koncertā cirkā mūziķi parūpēsies par īpašu atmosfēru, lai radītu ciešāku saikni starp Instrumentiem un klausītājiem. Pēc koncerta neformālā gaisotnē varēs tikties ar māksliniekiem, kas pastāstīs par albuma tapšanas procesu.

Instrumenti
Rīgas cirkā 22.VIII plkst. 17.30
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 35–50

***

Izrāde Pūt, vējiņi! Nacionālajā teātrī būs skatāma piecus vakarus no 21. līdz 25. augustam. Foto – Kristaps Kalns

Teātris. Nacionālais teātris sāk savu 106. sezonu ar Raiņa traģēdijas Pūt, vējiņi! iestudējumu, ko veidojis režisors Elmārs Seņkovs un scenogrāfe Monika Pormale. 2018. gadā tapusī izrāde nu jau ir kļuvusi par mūsdienu klasiku. 

Pūt, vējiņi!
Nacionālajā teātrī 21.–25.VIII plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–40

***

Pirmizrāde. Dailes teātra 105. sezonas pirmais jauniestudējums – režisora Jura Joneļa iestudētais koncertuzvedums Kodiens – tiks spēlēts Tabakas fabrikas Lielajā zālē. Tas ir stāsts par rakstnieku Čārlzu Bukovski, kurš uz sava kapa lika uzrakstīt: "Nemēģini." Koncertizrādē piedalīsies muzikālā apvienība Uzvaras bulvāris. Lomas atveidos aktieru pāris Ērika Eglija-Grāvele un Gints Grāvelis, kā arī Juris Bartkevičs.

Kodiens
Tabakas fabrikā 28.VIII plkst. 19, 29.VIII plkst. 18, 24., 25.IX plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 30–35

***

Pirmizrāde. Dirty Deal Teatro notiks režisora un scenogrāfa Reiņa Suhanova vizuālā teātra poēmas Pieņemt savu nevarību pirmizrāde. Šajā darbā tiks attēlota cīņa starp sauli un aizsauli, un tas sola pārsteigt ar skatuves mākslas efektiem un trikiem. Reinis Suhanovs jautā: kādai ir jābūt teātra mākslai laikā, kad virsrakstos dominē ziņas par nāvi un traģēdijām? Vai tai ir jābūt nežēlīgai, romantiskai, mierinošai, dziedinošai vai ironizējošai, lai izcīnītu skatītāju uzmanību un palīdzētu sagremot realitātē notiekošo? Uz skatuves kopā ar Reini Suhanovu darbosies aktieri un iestudējuma līdzautori Sandija Dovgāne un Agris Krapivņickis.

Pieņemt savu nevarību
Dirty Deal Teatro 22., 23.VIII plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 18

***

Jānis Deinats. 1990. gada 1. maijs. Fragments. 1990. Autora īpašums

Māksla. Fotogrāfa Jāņa Deinata izstāde Pirmā piecgade Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā piedāvā dokumentālu stāstu par periodu pirms Latvijas valstiskās neatkarības atgūšanas – no 1989. līdz 1994. gadam –, kad pārmaiņas sabiedrībā vēl tikai brieda un jaunā mākslinieka fotoaparāts fiksēja sairstošās sociālisma iekārtas ainas. Vairāki attēli līdz šim glabājušies autora negatīvu arhīvā un nekad nav bijuši eksponēti.

Jānis Deinats
Izstāde Pirmā piecgade
LNMM līdz 24.XI

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja