Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

KDi iesaka: Laikmetīguma arēna

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Laikmetīguma arēna

No 20. oktobra līdz 4. novembrim notiks 17. Jaunās mūzikas festivāls Arēna. Atklāšanas koncertā 20. oktobrī koncertzālē Cēsis un 27. oktobrī VEF kultūras pils kamerzālē uzstāsies sitaminstrumentu virtuozi Juris Āzers un Guntars Freibergs ar programmu Texture of Groove. Komponistu Alehandro Vinjao, Džeikoba Drakmena un Avnera Dormena opusos būs dzirdamas visplašākās mūsdienu mūzikas spektra krāsas. Arēnas koncertā 23. oktobrī VEF kultūras pilī uzstāsies Shipsea (Jānis Šipkēvics) ar domubiedriem Matīsu Čudaru, Eviju Vēberi, Miķeli Putniņu un Rūdolfu Dankfeldu. Programmā – Deivida Lenga, Mārtiņa Brauna, Niko Mjūlija un Imanta Kalniņa mūzika, dziesmas ar Viljama Batlera Jeitsa, Federiko Garsijas Lorkas un Agneses Krivades dzeju, kā arī Jāņa Šipkēvica jaundarbi.

Arēna

Koncerti 20.X–4.XI

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 6–20

www.arenafest.lv

***

 

Alternatīvā raža

Nedēļas nogalē Durbē notiks astotais mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāls Zemlika, kuru ik gadu ar nepacietību gaida vietējie alternatīvās kultūras piekritēji. Programmā – pašmāju un ārvalstu mūziķu koncerti, radošās darbnīcas, izstādes, lekcijas, kino, teātris. Gaumīgi veidotās mūzikas programmas amplitūda – no rakstnieka un dziesminieka Valda Atāla līdz kanādiešu elektroniskās popmūzikas māksliniekam Greiemam van Peltam.

Zemlika

Durbē 19.–20.X

Biļetes Bezrindas.lv EUR 26

***

 

Trīs!

Sestdien, 20. oktobrī, Arēnā Rīga grupa The Sound Poets svinēs sava jaunākā albuma Trīs iznākšanu. Ansamblim pievienosies Latvijas Radio bigbenda mūziķi. The Sound Poets cer, ka tas palīdzēs dziesmām izskanēt ar vēl nepieredzētu enerģiju.

The Sound Poets 

Arēnā Rīga 20.X plkst. 20.

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 20,60–45,60

***

 

Saruna ar dižgariem 

Rudens kamermūzikas festivālu noslēgs divi lieliski koncerti. 18. oktobrī muzejā Rīgas birža programmā Saruna ar Bahu muzicēs klavesīniste Ieva Saliete un džeza ģitārists Matīss Čudars. 20. oktobrī Dzintaru Mazajā zālē uzstāsies slavenais Berlīnes Artemis Quartett, kurā spēlē vijolniece Vineta Sareika. Programmā – Jozefa Haidna 3. kvartets, Bēlas Bartoka 4. kvartets un Johannesa Brāmsa 2. kvartets.

Koncerti

Muzejā Rīgas birža 18.X plkst. 20, Dzintaru koncertzālē 20.X plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–20

***

 

Sveiciet jubilāru

Horeogrāfs Agris Daniļevčs, kurš 26. oktobrī svinēs 55. dzimšanas dienu, aicina uz autorkoncertu Manas tautas dejas Rīgā un Siguldā. Tajā ir iekļautas vairāk nekā divdesmit tautas dejas, kuras mākslinieks ir radījis, sākot no 1981. gada. Programmā uzstāsies vairāki kolektīvi, ar kuriem Agrim Daņiļevičam izveidojusies veiksmīga sadarbība. "Koncertā varēs redzēt gan manu pašu pirmo tautas deju, ko iestudēju saviem kursabiedriem Guntai Raipalai, Jānim Ērglim un citiem, gan pēdējos gados radītu horeogrāfiju. Šajā programmā nekaunoties parādīšu, kāda ir mana izpratne par latviešu skatuvisko tautas deju," stāsta horeogrāfs.

Koncerts

VEF kultūras pilī 18.X plkst. 19 Kultūras centrā Siguldas devons 27.X plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20

***

 

Skeči un monologi

Mūzikas namā Daile režisore Ļera Surkova iestudējusi krievu dramaturga Mihaila Durņenkova lugu Karš vēl nav sācies. Tā sastāv no 14 novelēm, kas sarakstītas kā skeči un monologi. Lomas atveidos aktieri, kuri pārstāv dažādas teātra skolas, – Jaunā Rīgas teātra aktrise Guna Zariņa, Rīgas Krievu teātra aktieris Aleksandrs Maļikovs un lietuvietis Gitis Ivanausks. Izrāde krievu valodā ar titriem latviešu valodā.

Karš vēl nav sācies

Mūzikas namā Daile 18.X, 5.XI plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–25

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja