Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

KDi iesaka: Maigi čuksti, apcerīgas pārdomas

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Maigi čuksti, apcerīgas pārdomas

Komponists Jānis Lūsēns uzstāsies Rīgas Sv. Pētera baznīcā ar savu jauno instrumentālo programmu Aiz… Mūzika vēlā vakarā. Centrālais instruments koncertā būs īpašās Una Corda klavieres, kuras radījis starptautiski atzītais klavieru būvētājs Dāvids Kļaviņš, un visā pasaulē tās pieejamas vien desmit eksemplāros. To skaņu palete tiek salīdzināta ar maigiem čukstiem. Klavieru solo tiks papildināts ar perkusiju, flautas, čella, basa un ģitāru skaņām. Instrumenti baznīcas velvēs skanēs intīmā atmosfērā bez papildu apskaņošanas. Jānis Lūsēns ir atzinis, ka viņam pašam šī programma ir pašrelaksācijas veids, kas ļauj sasniegt harmoniju un vienlaikus būt gan radītājam, gan klausītājam.

Jānis Lūsēns

Rīgas Sv. Pētera baznīcā 8.IX plkst. 21

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

***

 

Oratorija dvēselei

Starptautiskā Garīgās mūzikas festivāla noslēgumā skanēs britu komponista Maikla Tipeta (1905–1998) oratorija Mūsu laika bērns. Viņš mūzikā iedzīvinājis vīzijas par pagātnes, tagadnes un nākotnes vienotību. Šajā oratorijā komponists radījis aizkustinošu stāstu par Otrā pasaules kara notikumiem ar ebreju bērna acīm. Koncertā piedalīsies koris Latvija, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un solisti diriģenta Māra Sirmā vadībā.

Koncerts

Rīgas Domā 7.IX plkst. 20

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–30

***

 

Sezona

Liepājas teātris atklās 111. sezonu ar Jasmīnas Rezā lugas Bella figura jauniestudējumu Dž. Dž. Džilindžera režijā. Lomās – Edgars Pujāts, Agnese Jēkabsone, Kaspars Gods, Inese Kučinska un Anda Albuže.

Bella figura

Liepājas teātrī 9., 10.IX plkst. 18, 12.IX plkst. 19, 15.X plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 3–17

***

 

Kas katram prātā

Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā tiks atklāta Edgara Vērpes izstāde Intereses. Konflikts. Tā tēlaini atsaucas uz sociālpolitisko situāciju pasaulē – to, kas mums katram prātā. Karadarbība kā tuvākas vai tālākas nākotnes fakts ir viena no mediju aktuālākajām ziņām. Edgara Vērpes krāsās atturīgie, ārēji harmoniskie objekti liek saspringt domās par tādu nežēlīgu bezjēdzību kā ieroči un bojāgājušie.

Edgars Vērpe

Izstāde Intereses. Konflikts LNMM Kupola zālē 9.IX–22.X

***

 

59 izvēles vienā naktī

Mūsdienu kultūras forums Baltā nakts 9. septembrī Rīgā piedāvās 59 intriģējošus pasākumus. Unikāls notikums būs franču gleznotāja un performanču meistara Īva Kleina (1928–1962) opusa Monotonā klusuma simfonija pirmatskaņojums Latvijā šveiciešu diriģenta Rolanda Dahindena vadībā (Rīgas Sv. Pētera baznīcā 9.IX plkst. 23.30). Šajā koncertā piedalīsies 32 mūziķu orķestris un 40 dziedātāju koris. Darba pirmajā daļā 20 minūtes tiek atskaņots nepārtraukts Re mažora akords, savukārt otrajā – absolūts klusums. Foruma Baltā nakts programmā – arī citi koncerti, instalācijas un performances pilsētvidē, izstādes, multimediāli projekti, dzejas lasījumi un filmu skates.

Baltā nakts

Rīgā 9.IX

www.baltanakts.lv

***

 

Tikai jaundarbi

Izstāžu zālē Arsenāls būs skatāmas divas personālizstādes – Vijas Zariņas un Kaspara Zariņa vērienīgais projekts Paralēli. Abi gleznotāji, kuri dzīvē ir kopā jau vairāk nekā trīsdesmit gadu, mākslā iet atšķirīgus, pašpietiekamus ceļus, kurus raksturo gan pagriezieni un meklējumi, gan stabila izaugsme. Šoreiz viņi eksponē tikai jaundarbus, kuri tapuši pēdējos divos gados. 

Vija Zariņa un Kaspars Zariņš

Projekts Paralēli

Izstāžu zālē Arsenāls līdz 29.X

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja